Ze szpinaku

Szczegóły
Tytuł Ze szpinaku
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Ze szpinaku PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Ze szpinaku PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Ze szpinaku - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Ze szpinaku Składniki Kilogram dorodnych liści szpinaku, 2 białka jaj ugotowanych na twardo, 2 łyżki uprażonych na patelni pestek dyni, 3-4 ząbki czosnku, łyżka posiekanych liści bazylii lub płaska łyżeczka suszonych. Sos: szklanka jogurtu naturalnego, łyżka musztardy, 2 żółtka jaj ugotowanych na twardo, łyżeczka cukru, pieprz, sól Sposób przyrządzania Szpinak oczyścić, starannie opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować 3-5 min. Liście osączyć, ostudzić i posiekać. Wymieszać z białkami jaj pokrojonymi w kostkę, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pestkami dyni i bazylią. Do żółtek utartych z cukrem i musztardą wlewać powoli jogurt i sok z cytryny, cały czas mieszając. Doprawić sos do smaku cukrem, solą i pieprzem, wymieszać ze szpinakiem. Przed podaniem schłodzić.