Ze szpinaku
Szczegóły |
Tytuł |
Ze szpinaku |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Ze szpinaku PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Ze szpinaku PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Ze szpinaku - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Ze szpinaku
Składniki
Kilogram dorodnych liści szpinaku, 2 białka jaj ugotowanych na
twardo, 2 łyżki uprażonych na patelni pestek dyni, 3-4 ząbki
czosnku, łyżka posiekanych liści bazylii lub płaska łyżeczka
suszonych.
Sos: szklanka jogurtu naturalnego, łyżka musztardy, 2 żółtka jaj
ugotowanych na twardo, łyżeczka cukru, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Szpinak oczyścić, starannie opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować 3-5
min. Liście osączyć, ostudzić i posiekać. Wymieszać z białkami jaj pokrojonymi w kostkę,
czosnkiem przeciśniętym przez praskę, pestkami dyni i bazylią. Do żółtek utartych z
cukrem i musztardą wlewać powoli jogurt i sok z cytryny, cały czas mieszając. Doprawić
sos do smaku cukrem, solą i pieprzem, wymieszać ze szpinakiem. Przed podaniem
schłodzić.