Zapiekanka włoska

Szczegóły
Tytuł Zapiekanka włoska
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Zapiekanka włoska PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Zapiekanka włoska PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Zapiekanka włoska - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 ZAPIEKANKA WŁOSKA Składniki: Wykonanie: Naczynie żaroodporne wysmarować 1 łyżką masła i • 20 dag włożyć do niego ugotowany makaron. Cebulę i czosnek makaronu — obrać, posiekać, zrumienić na maśle i dodać do rurek, muszelek makaronu. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w lub krajanki plasterki i usmażyć na maśle. Gdy woda z pieczarek odparuje, dodać pokrojoną szynkę i smażyć jeszcze chwilę. Następnie zawartość patelni wyłożyć na makaron i • 20 dag wymieszać. Przecier pomidorowy rozcieńczyć 1 szklanką pieczarek wody, dodać sól, pieprz, oregano, 2/3 startego parmezanu i wymieszać. Makaron zalać sosem, oprószyć resztą • 20 dag szynki parmezanu i zapiekać ok. 20-25 min. w piekarniku, w wędzonej temp. 180° C. Przed podaniem zapiekankę posypać natką pietruszki. • 2 puszki przecieru pomidorowego • parmezan • 2 cebule • 2 ząbki czosnku • masło • oregano, natka pietruszki, sól, pieprz