Zapiekanka włoska
Szczegóły |
Tytuł |
Zapiekanka włoska |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Zapiekanka włoska PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Zapiekanka włoska PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Zapiekanka włoska - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
ZAPIEKANKA WŁOSKA
Składniki: Wykonanie:
Naczynie żaroodporne wysmarować 1 łyżką masła i
• 20 dag włożyć do niego ugotowany makaron. Cebulę i czosnek
makaronu — obrać, posiekać, zrumienić na maśle i dodać do
rurek, muszelek makaronu. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić w
lub krajanki plasterki i usmażyć na maśle. Gdy woda z pieczarek
odparuje, dodać pokrojoną szynkę i smażyć jeszcze
chwilę. Następnie zawartość patelni wyłożyć na makaron i
• 20 dag wymieszać. Przecier pomidorowy rozcieńczyć 1 szklanką
pieczarek wody, dodać sól, pieprz, oregano, 2/3 startego parmezanu
i wymieszać. Makaron zalać sosem, oprószyć resztą
• 20 dag szynki parmezanu i zapiekać ok. 20-25 min. w piekarniku, w
wędzonej temp. 180° C. Przed podaniem zapiekankę posypać natką
pietruszki.
• 2 puszki
przecieru
pomidorowego
• parmezan
• 2 cebule
• 2 ząbki czosnku
• masło
• oregano, natka
pietruszki, sól,
pieprz