Z fetą
Szczegóły |
Tytuł |
Z fetą |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Z fetą PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Z fetą PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Z fetą - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z fetą
Składniki
Główka zielonej sałaty, 2 jaja ugotowane na twardo, świeży
ogórek, 10 dag sera feta, 8-10 oliwek nadziewanych papryką,
pęczek koperku.
Sos: 3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 2-3 ząbki czosnku,
łyżeczka musztardy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Sałatę umyć, osączyć, porwać na drobne kawałki. Ogórek i ser pokroić w kostkę, oliwki -
na połówki, a jaja - na cząstki. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Oliwę i sok z
cytryny wlać do słoika typu twist, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i
przyprawy. Potrząsać słoikiem, aż wszystkie składniki się połączą. Przed podaniem na
stół polać sałatkę sosem i posypać posiekanym koperkiem.