Z fetą
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Z fetą |
Rozszerzenie: |
Z fetą PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Z fetą pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Z fetą Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Z fetą Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z fetą
Składniki
Główka zielonej sałaty, 2 jaja ugotowane na twardo, świeży
ogórek, 10 dag sera feta, 8-10 oliwek nadziewanych papryką,
pęczek koperku.
Sos: 3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 2-3 ząbki czosnku,
łyżeczka musztardy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Sałatę umyć, osączyć, porwać na drobne kawałki. Ogórek i ser pokroić w kostkę, oliwki -
na połówki, a jaja - na cząstki. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Oliwę i sok z
cytryny wlać do słoika typu twist, dodać musztardę, przeciśnięty przez praskę czosnek i
przyprawy. Potrząsać słoikiem, aż wszystkie składniki się połączą. Przed podaniem na
stół polać sałatkę sosem i posypać posiekanym koperkiem.