Z cykorii i wątróbki l
Szczegóły |
Tytuł |
Z cykorii i wątróbki l |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Z cykorii i wątróbki l PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Z cykorii i wątróbki l PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Z cykorii i wątróbki l - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z cykorii i wątróbki
Składniki
3 dorodne cykorie, 40 dag wątróbek drobiowych, 10 dag
wędzonego boczku, 2 łyżki mąki, 3 pomidory, puszka białej fasoli,
3 nieduże cebule, łyżka oleju. Sos: 3 łyżki oleju, 2 łyżki octu
winnego, natka pietruszki, łyżka miodu, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Boczek pokroić, podsmażyć. Na tłuszczu z wytopionego boczku usmażyć wątróbkę
oprószoną mąką. Po usmażeniu posypać solą i pieprzem, ostudzić. Pokrojone na
nieduże kawałki pomidory i cykorię wymieszać z podsmażoną na oleju cebulą, osączoną
fasolą i pokrojoną na kawałki wątróbką. Ocet winny wymieszać z olejem, przyprawami i
miodem. Polać sałatkę sosem, posypać kawałkami pokrojonego boczku i posiekaną
natką. (100 g - 155 kcal).