Z cykorii i wątróbki l

Szczegóły
Tytuł Z cykorii i wątróbki l
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Z cykorii i wątróbki l PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Z cykorii i wątróbki l PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Z cykorii i wątróbki l - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Z cykorii i wątróbki Składniki 3 dorodne cykorie, 40 dag wątróbek drobiowych, 10 dag wędzonego boczku, 2 łyżki mąki, 3 pomidory, puszka białej fasoli, 3 nieduże cebule, łyżka oleju. Sos: 3 łyżki oleju, 2 łyżki octu winnego, natka pietruszki, łyżka miodu, pieprz, sól Sposób przyrządzania Boczek pokroić, podsmażyć. Na tłuszczu z wytopionego boczku usmażyć wątróbkę oprószoną mąką. Po usmażeniu posypać solą i pieprzem, ostudzić. Pokrojone na nieduże kawałki pomidory i cykorię wymieszać z podsmażoną na oleju cebulą, osączoną fasolą i pokrojoną na kawałki wątróbką. Ocet winny wymieszać z olejem, przyprawami i miodem. Polać sałatkę sosem, posypać kawałkami pokrojonego boczku i posiekaną natką. (100 g - 155 kcal).