Z brokułem
Szczegóły |
Tytuł |
Z brokułem |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Z brokułem PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Z brokułem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Z brokułem - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Z brokułem
Składniki
Nieduży brokuł, puszka zielonego groszku, 3 łodygi selera
naciowego, garść orzechów włoskich, 10 ziarenek zielonego
pieprzu marynowanego, 8-10 ząbków marynowanego czosnku.
Sos: 3 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, 2-3 ząbki czosnku,
łyżeczka musztardy, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Brokuł podzielić na różyczki, łodygę pokroić w kostkę. Wrzucić na 5 min do osolonej
gotującej się wody, po czym osączyć na sicie. Kiedy wystygnie, dodać osączony
groszek, drobno pokrojony seler i marynowany czosnek, posiekane orzechy, zielony
pieprz. Oliwę i sok z cytryny wlać do słoika typu twist, dodać musztardę, przeciśnięty
przez praskę czosnek, przyprawy i potrząsać słoikiem, aż wszystkie składniki się
połączą. Polać sałatkę sosem i wymieszać.