Wołowina z brokułami

Szczegóły
Tytuł Wołowina z brokułami
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Wołowina z brokułami PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Wołowina z brokułami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Wołowina z brokułami - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 WOŁOWINA Z BROKUŁAMI Składniki: Wykonanie: Z mięsa wytnij cały tłuszcz i pokrój je na bardzo cienkie • stek z krzyżowej, paski w poprzek włókien. Powinny mieć długość około lekko zamrożony 7,5 cm. Oprósz mięso mąką kukurydzianą, dodaj sos sojowy, sherry i cukier. Dobrze zamieszaj i odstaw do całkowitego rozmrożenia się mięsa. Odetnij rozety • ciemny sos brokułów od łodyg i potnij na kawałki równej wielkości. sojowy Łodygi obierz i pokrój w cienkie, ukośne plasterki. Potnij imbir w paski. Rozgrzej patelnię z półokrągłym dnem i • mąka wlej 2 łyżki oleju. Wrzuć brokuły i posyp solą. Smaż, cały kukurydziana czas przewracając, aż brokuły zrobią się ciemnozielone, ale nie dłużej niż 5 minut. Zdejmij z patelni i odstaw. Wlej na patelnię resztę oleju i dodaj imbir oraz wołowinę. • 1 łyżka Smaż, przewracając przez około 30-40 minut. Włóż z wytrawnego powrotem brokuły i dokładnie wymieszaj. Podsmaż ok. sherry 15-20 min. aż łodyżki brokułów zmiękną. Podawać z ryżem. Kiedy potrzeba więcej sosu, podwaja się ilości sosu sojowego, mąki kukurydzianej, wytrawnego sherry i • 1 łyżeczka cukru cukru. Nie solić, bowiem sos jest dość słony i można przesolić. • 225 g świeżych brokułów (na 2-3 osoby) • 2,5 cm imbiru, obranego i poszatkowanego lub imbir w proszku • olej, sól, pieprz