Wołowina z brokułami
Szczegóły |
Tytuł |
Wołowina z brokułami |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Wołowina z brokułami PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Wołowina z brokułami PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Wołowina z brokułami - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
WOŁOWINA Z BROKUŁAMI
Składniki: Wykonanie:
Z mięsa wytnij cały tłuszcz i pokrój je na bardzo cienkie
• stek z krzyżowej, paski w poprzek włókien. Powinny mieć długość około
lekko zamrożony 7,5 cm. Oprósz mięso mąką kukurydzianą, dodaj sos
sojowy, sherry i cukier. Dobrze zamieszaj i odstaw do
całkowitego rozmrożenia się mięsa. Odetnij rozety
• ciemny sos brokułów od łodyg i potnij na kawałki równej wielkości.
sojowy Łodygi obierz i pokrój w cienkie, ukośne plasterki. Potnij
imbir w paski. Rozgrzej patelnię z półokrągłym dnem i
• mąka wlej 2 łyżki oleju. Wrzuć brokuły i posyp solą. Smaż, cały
kukurydziana czas przewracając, aż brokuły zrobią się ciemnozielone,
ale nie dłużej niż 5 minut. Zdejmij z patelni i odstaw. Wlej
na patelnię resztę oleju i dodaj imbir oraz wołowinę.
• 1 łyżka Smaż, przewracając przez około 30-40 minut. Włóż z
wytrawnego powrotem brokuły i dokładnie wymieszaj. Podsmaż ok.
sherry 15-20 min. aż łodyżki brokułów zmiękną. Podawać z
ryżem. Kiedy potrzeba więcej sosu, podwaja się ilości
sosu sojowego, mąki kukurydzianej, wytrawnego sherry i
• 1 łyżeczka cukru cukru. Nie solić, bowiem sos jest dość słony i można
przesolić.
• 225 g świeżych
brokułów (na 2-3
osoby)
• 2,5 cm imbiru,
obranego i
poszatkowanego
lub imbir w
proszku
• olej, sól, pieprz