Włoska sałatka makaronowa
Szczegóły |
Tytuł |
Włoska sałatka makaronowa |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Włoska sałatka makaronowa PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Włoska sałatka makaronowa PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Włoska sałatka makaronowa - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Włoska sałatka makaronowa
Składniki
20-25 dag makaronu (najlepiej kolanek, krótkich rurek lub
świderków), 4 łodygi selera naciowego, 2 strąki ostrej papryki
konserwowej, po 10 zielonych i czarnych oliwek bez pestek, 4
nieduże pomidory, po pęczku szczypiorku i pietruszki, łyżeczka
suszonej bazylii, 2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego, 2-3 łyżki oliwy, 3-4 ząbki
czosnku, 4 łyżki kwaśnej śmietany, cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Do wrzącej posolonej wody wsypać makaron, ugotować, odcedzić. Z soku cytrynowego
lub octu, oliwy i czosnku przeciśniętego przez praskę zrobić sos, przyprawić cukrem,
solą i pieprzem. Do wystudzonego makaronu dodać pokrojone warzywa: seler w cienkie
plasterki, paprykę i 3 pomidory w kostkę, oliwki na połówki, posiekaną zieleninę,
śmietanę. Wymieszać z sosem, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć sałatkę do salaterki
wyścielonej liśćmi sałaty i udekorować ósemkami pomidora. 100 g - 105 kcal.