Włoska sałatka makaronowa

Szczegóły
Tytuł Włoska sałatka makaronowa
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Włoska sałatka makaronowa PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Włoska sałatka makaronowa PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Włoska sałatka makaronowa - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Włoska sałatka makaronowa Składniki 20-25 dag makaronu (najlepiej kolanek, krótkich rurek lub świderków), 4 łodygi selera naciowego, 2 strąki ostrej papryki konserwowej, po 10 zielonych i czarnych oliwek bez pestek, 4 nieduże pomidory, po pęczku szczypiorku i pietruszki, łyżeczka suszonej bazylii, 2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego, 2-3 łyżki oliwy, 3-4 ząbki czosnku, 4 łyżki kwaśnej śmietany, cukier, pieprz, sól Sposób przyrządzania Do wrzącej posolonej wody wsypać makaron, ugotować, odcedzić. Z soku cytrynowego lub octu, oliwy i czosnku przeciśniętego przez praskę zrobić sos, przyprawić cukrem, solą i pieprzem. Do wystudzonego makaronu dodać pokrojone warzywa: seler w cienkie plasterki, paprykę i 3 pomidory w kostkę, oliwki na połówki, posiekaną zieleninę, śmietanę. Wymieszać z sosem, doprawić solą i pieprzem. Przełożyć sałatkę do salaterki wyścielonej liśćmi sałaty i udekorować ósemkami pomidora. 100 g - 105 kcal.