Warstwowa z tuńczykiem

Szczegóły
Tytuł Warstwowa z tuńczykiem
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Warstwowa z tuńczykiem PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Warstwowa z tuńczykiem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Warstwowa z tuńczykiem - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Warstwowa z tuńczykiem Składniki Po 4 ziemniaki, jaja ugotowane na twardo i pomidory, 3-4 łodygi selera naciowego, 2 małe cebule, po puszce tuńczyka w sosie własnym i w oleju, po łyżce posiekanych liści bazylii i tymianku lub płaskiej łyżeczce ziół suszonych, łyżka kaparów. Sos: 4 łyżki oliwy, sok z cytryny lub 2 łyżki octu winnego, łyżka musztardy, 2 ząbki czosnku, cukier, pieprz, sól Sposób przyrządzania Ziemniaki ugotować w mundurkach, obrać i pokroić w półplastry. Tak samo pokroić jaja i pomidory. Seler naciowy obrać z włókien i pokroić na cienkie plasterki, a cebulę - w piórka. Tuńczyka rozdrobnić. Układać warstwami w szklanym walcowatym naczyniu o średnicy ok. 15 cm: ziemniaki, jaja, pomidory, seler, tuńczyka, posypując każdą warstwę ziołami, pieprzem i solą. Kapary krótko wymoczyć w zimnej wodzie. Wierzch sałatki posypać cebulą i kaparami. Przyrządzić sos. Czosnek przecisnąć przez praskę, połączyć z resztą składników w słoiku typu twist. Potrząsnąć słoikiem kilkakrotnie. Sałatkę polać sosem tuż przed podaniem.