Śledziowo-mięsna
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Śledziowo-mięsna |
Rozszerzenie: |
Śledziowo-mięsna PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Śledziowo-mięsna pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Śledziowo-mięsna Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Śledziowo-mięsna Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Śledziowo-mięsna
Składniki
12 filetów z matiasa, 2 kwaśne jabłka, 6 korniszonów, 25 dag
ugotowanej wołowiny. Marynata: po ćwierć szklanki octu winnego
i oleju sałatkowego, 2 płaskie łyżki musztardy, łyżka cukru, pieprz
Sposób przyrządzania
Wymoczone filety osuszyć, wyjąć ości i pokroić na kawałki.
Wołowinę i jabłka pokroić w słupki, a ogórki w krążki. Składniki marynaty ubić w wysokim
naczyniu i wymieszać sałatką. Doprawić ją pieprzem. Odstawić na kilka godzin w
chłodne miejsce.
1 porcja zawiera: 28,3 g białka, 22,5 g tłuszczu, 1,1 g błonnika, 104 mg cholesterolu.