Śledziowo-mięsna
Szczegóły |
Tytuł |
Śledziowo-mięsna |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Śledziowo-mięsna PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Śledziowo-mięsna PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Śledziowo-mięsna - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Śledziowo-mięsna
Składniki
12 filetów z matiasa, 2 kwaśne jabłka, 6 korniszonów, 25 dag
ugotowanej wołowiny. Marynata: po ćwierć szklanki octu winnego
i oleju sałatkowego, 2 płaskie łyżki musztardy, łyżka cukru, pieprz
Sposób przyrządzania
Wymoczone filety osuszyć, wyjąć ości i pokroić na kawałki.
Wołowinę i jabłka pokroić w słupki, a ogórki w krążki. Składniki marynaty ubić w wysokim
naczyniu i wymieszać sałatką. Doprawić ją pieprzem. Odstawić na kilka godzin w
chłodne miejsce.
1 porcja zawiera: 28,3 g białka, 22,5 g tłuszczu, 1,1 g błonnika, 104 mg cholesterolu.