Selerowe miseczki l
Szczegóły |
Tytuł |
Selerowe miseczki l |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Selerowe miseczki l PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Selerowe miseczki l PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Selerowe miseczki l - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Selerowe miseczki
Składniki
2 spore selery korzeniowe, 15 dag pieczeni cielęcej lub wołowej,
jabłko winne, ogórek kiszony, pół strąka czerwonej papryki, 10-12
oliwek, 4 łyżki majonezu, sok z połowy cytryny, łyżka drobno
posiekanej natki pietruszki, zielenina, liście sałaty, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Selery gotować ok. 25 min, obrać ze skórki, przekroić na pół,
skropić sokiem z cytryny. Z każdej połówki ściąć czubek, miąższ wydrążyć ostrą łyżką,
tak by powstała miseczka o ściankach grubości 0,5 cm. Wydrążony miąższ jednego
selera, mięso, ogórek, paprykę i jabłko pokroić w drobną kostkę, oliwki na połówki (4 całe
zostawić do dekoracji), wymieszać z natką pietruszki, i majonezem, doprawić
przyprawami. Wypełnić farszem połówki selerów, posypać zieleniną i ułożyć na listkach
sałaty. Podawać schłodzone, przybrane kawałkami papryki i oliwkami.