Selerowe miseczki l

Szczegóły
Tytuł Selerowe miseczki l
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Selerowe miseczki l PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Selerowe miseczki l PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Selerowe miseczki l - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Selerowe miseczki Składniki 2 spore selery korzeniowe, 15 dag pieczeni cielęcej lub wołowej, jabłko winne, ogórek kiszony, pół strąka czerwonej papryki, 10-12 oliwek, 4 łyżki majonezu, sok z połowy cytryny, łyżka drobno posiekanej natki pietruszki, zielenina, liście sałaty, pieprz, sól Sposób przyrządzania Selery gotować ok. 25 min, obrać ze skórki, przekroić na pół, skropić sokiem z cytryny. Z każdej połówki ściąć czubek, miąższ wydrążyć ostrą łyżką, tak by powstała miseczka o ściankach grubości 0,5 cm. Wydrążony miąższ jednego selera, mięso, ogórek, paprykę i jabłko pokroić w drobną kostkę, oliwki na połówki (4 całe zostawić do dekoracji), wymieszać z natką pietruszki, i majonezem, doprawić przyprawami. Wypełnić farszem połówki selerów, posypać zieleniną i ułożyć na listkach sałaty. Podawać schłodzone, przybrane kawałkami papryki i oliwkami.