Sałatka z tuńczyka
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z tuńczyka |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres pdfy.ebooki@gmail.com a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z tuńczyka PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z tuńczyka PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z tuńczyka - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z tuńczyka
Składniki:
cebula
puszka tuńczyka w sosie własnym
1/3 szklanki kaszki kus kus
1/2 puszki kukurydzy
5 ogórków kiszonych lub konserwowych
majonez
sól
pieprz
do dekoracji (niekoniecznie) - liście sałaty; szczypiorek; czerwona
papryka
Przygotowanie:
Przygotować kus kus wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Cebulę posiekać i wsypać
do kaszy. Dodać osączonego tuńczyka, kukurydzę oraz pokrojone w drobną kostkę i
odciśnięte ogórki. Doprawić solą i pieprzem. Dodać majonez i wymieszać. Sałatka
powinna się "przegryźć" - należy odstawić do lodówki na 2-3 godziny przed podaniem.
Podawać w salaterce ozdobionej sałatą. Można udekorować też papryką lub/i
posiekanym szczypiorkiem.
Danie na: 4 osoby
Czas przygotowania: 30 minut + 2 godziny "przegryzania"
Kalorie: nieważne! smakuje super!