Sałatka z ryżem i tuńczykiem
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z ryżem i tuńczykiem |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z ryżem i tuńczykiem PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z ryżem i tuńczykiem PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z ryżem i tuńczykiem - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z ryżem i tuńczykiem
Składniki Przepis
woreczek ryżu
puszka tuńczyka w sosie Ugotowany i ostudzony ryż wymieszać z
własnym pokrojonymi warzywami i odsączonym tuńczykiem.
puszka groszku Posolić, popieprzyć i wymieszać z majonezem oraz
puszka kukurydzy łyżeczką ostrej musztardy.
kilka ogórków konserwowych
(albo kiszonych) Sałatkę można urozmaicać, na przykład:
kilka płatów papryki 1. zamiast konserwowej papryki dać świeżą
konserwowej czerwoną i pokrojoną w kostkę małą cebulkę
2. groszek wymieszać pół na pół z zieloną albo
czerwoną fasolką z puszki
3. dodać pokrojone w dużą kostkę jajko
Jest to jedna z ulubionych sałatek moich gości i
męża, tylko trzeba pamiętać o dokładnym
wystudzeniu ryżu i nierozgotowaniu go, bo zamiast
apetycznej sałatki wyjdzie nam pudding. Lepiej też
kupować tuńczyka w kawałkach niż rozdrobnionego i
delikatnie domieszać go na końcu, rozbijając
widelcem większe kawałki. Ja czasami dodaję dwie
puszki i wychodzi pycha!