Sałatka z kuskusu i tuńczyka
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z kuskusu i tuńczyka |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z kuskusu i tuńczyka PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z kuskusu i tuńczyka PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z kuskusu i tuńczyka - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z kuskusu i tuńczyka
Składniki
15 dag kuskusu, puszka (20 dag) tuńczyka w sosie naturalnym,
ogórek kiszony lub konserwowy, pół puszki kukurydzy
konserwowej, mała cebula, 4 łyżki majonezu, łyżeczka oliwy,
łyżka przyprawy do zup, koperek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kuskus wsypać do głębokiej salaterki, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem
przyprawy do zup i łyżeczki oliwy (poziom wody powinien o pół centymetra przekraczać
poziom kaszy). Odczekać 5-6 min, wymieszać widelcem, aby nie było grudek,
pozostawić do wystygnięcia. Kukurydzę osączyć, ogórek i obraną cebulę pokroić w
drobną kostkę. Rybę osączyć, rozgnieść widelcem. Warzywa, rybę, posiekany koperek,
przyprawy oraz majonez starannie wymieszać z kuskusem. Wstawić do lodówki na kilka
godzin. Podawać jako przystawkę lub samodzielne danie na kolację. 100 g - 155 kcal.