Sałatka z jaj i szynki

Szczegóły
Tytuł Sałatka z jaj i szynki
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka z jaj i szynki PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z jaj i szynki PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka z jaj i szynki - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka z jaj i szynki Składniki 8 jaj, 15 dag gotowanej szynki, pęczek rzodkiewek, 2 łyżki rzeżuchy lub kiełków fasoli albo soi, kubeczek jogurtu, 2 łyżki majonezu, łyżeczka musztardy, szczypta ostrej papryki, sok z jednej cytryny, sól Sposób przyrządzania Jaja ugotować na twardo, wystudzić i pokroić w plasterki. Rzodkiewkę umyć, także pokroić w plasterki, a szynkę - w paski. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać w salaterce. Z jogurtu, majonezu, musztardy, zieleniny, papryki, soli i soku z cytryny przyrządzić sos. Polać nim sałatkę i wstawić na 15 min do lodówki (wymieszać tuż przed rozłożeniem na talerze).