Sałatka z fasolki szparagowej l
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Sałatka z fasolki szparagowej l |
Rozszerzenie: |
Sałatka z fasolki szparagowej l PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Sałatka z fasolki szparagowej l pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Sałatka z fasolki szparagowej l Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Sałatka z fasolki szparagowej l Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z fasolki szparagowej
Składniki
50 dag fasolki szparagowej (może być mrożona lub konserwowa), 2 jaja ugotowane na
twardo, 2 łyżki startego selera, 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich, pół szklanki
jogurtu, sok z połowy cytryny, łyżka posiekanego świeżego lub łyżeczka suszonego
cząbru, cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru (konserwową wyjąć z
puszki), po czym osączyć i pokroić na kawałki. Seler skropić sokiem z cytryny i razem z
orzechami dodać do przestudzonej fasolki, wymieszać. Doprawić do smaku solą,
pieprzem i cząbrem, przykryć, wstawić na godzinę do lodówki. Przed podaniem polać
jogurtem, posypać drobno posiekanymi jajami. Podawać na przystawkę lub na kolację.
100 g - 70 kcal.