Sałatka z czerwonej kapusty

Szczegóły
Tytuł Sałatka z czerwonej kapusty
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka z czerwonej kapusty PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z czerwonej kapusty PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka z czerwonej kapusty - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka z czerwonej kapusty Składniki: główka czerwonej kapusty sok z cytryny szklanka gęstej kwaśnej śmietany jajko po łyżce posiekanej natki pietruszki cebuli i szczypiorku winne jabłko sól szczypta cukru i pieprzu Przygotowanie: Umytą i drobno poszatkowaną kapustę włożyć do rondla, zalać posolonym wrzątkiem i gotować 5-7 minut, po czym osączyć na sicie, skropić sokiem z cytryny, dodać utarte grubo na tarce jabłko. Jajko ugotować na twardo. Przetarte przez sito żółtko utrzeć ze śmietaną, dodać szczypiorek, cebulę, pietruszkę oraz sól, cukier i pieprze. Dokładnie wymieszać. Kapustę z jabłkiem ułożyć w salaterce, polać sosem, posypać posiekanym jabłkiem. Danie na: 5 osób Jedna porcja zawiera: 70 kcal Czas przygotowania: 40 minut