Sałatka z brukselki ll

Szczegóły
Tytuł Sałatka z brukselki ll
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka z brukselki ll PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z brukselki ll PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka z brukselki ll - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka z brukselki Składniki 50 dag brukselki, 2 nieduże cebule, duże kwaśne jabłko, 2 ząbki czosnku, pół szklanki majonezu, 4 jaja, 10 dag gruszek z półsłodkiej marynaty, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, łyżka posiekanej bazylii lub łyżeczka suszonej, sok z cytryny, cukier, pieprz, sól Sposób przyrządzania Oczyszczoną brukselkę ugotować, odcedzić i ostudzić. Większe główki przekroić na połówki lub ćwiartki. Cebulę, gruszki i czosnek drobno posiekać. Jabłka pokroić w kostkę, skrapiając podczas krojenia sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Połączyć wszystkie składniki z majonezem, dodać połowę natki i bazylię, wymieszać, przyprawić solą, cukrem i pieprzem. Gotową s a łatkę wyłożyć na salaterkę, obłożyć ćwiartkami jaj ugotowanych na twardo i posypać zieleniną. Podawać na przekąskę. 100 g - 110 kcal.