Sałatka z brukselki ll
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Sałatka z brukselki ll |
Rozszerzenie: |
Sałatka z brukselki ll PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Sałatka z brukselki ll pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Sałatka z brukselki ll Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Sałatka z brukselki ll Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z brukselki
Składniki
50 dag brukselki, 2 nieduże cebule, duże kwaśne jabłko, 2 ząbki
czosnku, pół szklanki majonezu, 4 jaja, 10 dag gruszek z
półsłodkiej marynaty, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, łyżka
posiekanej bazylii lub łyżeczka suszonej, sok z cytryny, cukier,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Oczyszczoną brukselkę ugotować, odcedzić i ostudzić. Większe główki przekroić na
połówki lub ćwiartki. Cebulę, gruszki i czosnek drobno posiekać. Jabłka pokroić w kostkę,
skrapiając podczas krojenia sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Połączyć wszystkie
składniki z majonezem, dodać połowę natki i bazylię, wymieszać, przyprawić solą,
cukrem i pieprzem. Gotową s a łatkę wyłożyć na salaterkę, obłożyć ćwiartkami jaj
ugotowanych na twardo i posypać zieleniną. Podawać na przekąskę. 100 g - 110 kcal.