Sałatka z brukselki ll
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka z brukselki ll |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka z brukselki ll PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka z brukselki ll PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka z brukselki ll - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka z brukselki
Składniki
50 dag brukselki, 2 nieduże cebule, duże kwaśne jabłko, 2 ząbki
czosnku, pół szklanki majonezu, 4 jaja, 10 dag gruszek z
półsłodkiej marynaty, 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, łyżka
posiekanej bazylii lub łyżeczka suszonej, sok z cytryny, cukier,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Oczyszczoną brukselkę ugotować, odcedzić i ostudzić. Większe główki przekroić na
połówki lub ćwiartki. Cebulę, gruszki i czosnek drobno posiekać. Jabłka pokroić w kostkę,
skrapiając podczas krojenia sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Połączyć wszystkie
składniki z majonezem, dodać połowę natki i bazylię, wymieszać, przyprawić solą,
cukrem i pieprzem. Gotową s a łatkę wyłożyć na salaterkę, obłożyć ćwiartkami jaj
ugotowanych na twardo i posypać zieleniną. Podawać na przekąskę. 100 g - 110 kcal.