Sałatka yam z sosem kukuli
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka yam z sosem kukuli |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka yam z sosem kukuli PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka yam z sosem kukuli PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka yam z sosem kukuli - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka yam z sosem kulikuli
Składniki
4 ziemniaki ugotowane w łupinach, 2 duże pomidory, 25 dag
ugotowanej fasolki szparagowej, 3 jaja ugotowane na twardo, 2
czerwone cebule, kiełki pszenicy lub zielenina, sól, pieprz.
Sos: szklanka wyłuskanych pestek dyni, 4 łyżki oliwy, cebulka,
sól
Sposób przyrządzania
Pestki dyni namoczyć na noc w wodzie. Następnego dnia osączyć i utłuc w moździerzu
lub zemleć w młynku do kawy. Utrzeć z oliwą i startą lub bardzo drobno posiekaną
cebulą (taki sos nadaje się do wszelkich sałatek oraz do jaj.) Fasolkę pokroić na 2-
centymetrowe kawałki. Obrane ze skórki ziemniaki i pozostałe warzywa oraz jaja pokroić
w dość grube talarki i ułożyć obok siebie na półmisku. Posypać solą i pieprzem. Polać
sałatkę sosem i posypać kiełkami lub posiekaną zieleniną.