Sałatka wiosenna1
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka wiosenna1 |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka wiosenna1 PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka wiosenna1 PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka wiosenna1 - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka wiosenna
10 dag chudej szynki
1 puszka kukurydzy
1 ogórek wężowy
1 pęczek rzodkiewek
1 mała główka sałaty
kilka gałązek koperku
kilka łodyżek szczypiorku
sos
5 łyżek serka homogenizowanego naturalnego
5 łyżek jogurtu naturalnego
skórka i sok z 1/2 cytryny
1 łyżeczka cukru pudru
sól, pieprz
Sposób wykonania :
Kukurydzę osączyć z zalewy.
Warzywa umyć i osączyć.
Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na cztery części i pokroić w cienkie plasterki.
Szynkę pokroić w romby.
Rzodkiewki pokroić w cienkie plasterki.
Kilka liści sałaty odłożyć, a pozostałe pokroić w cienkie paski szerokości 1,5 cm.
Koperek i szczypiorek posiekać.
Wszystkie składniki wymieszać.
Przygotować sos: serek rozetrzeć z jogurtem, wymieszać z sokiem i skórką z cytryny,
cukrem pudrem oraz przyprawami.
Sos dodać do sałatki i wymieszać.
Sałatkę przełożyć do salaterki wyłożonej pozostawionymi liśćmi sałaty i schłodzić w
lodówce.