Sałatka wileńska Raczki

Szczegóły
Tytuł Sałatka wileńska Raczki
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka wileńska Raczki PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka wileńska Raczki PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka wileńska Raczki - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka wileńska "Raczki" Składniki Śledź solony, po 20 dag białej fasoli, buraczków, ziemniaków i ogórków kiszonych, mała biała cebula, sos winegret, olej do smażenia, sól, pieprz Sposób przyrządzania Fasolę zalać wrzątkiem, moczyć 3 godz., po czym ugotować w świeżej wodzie, odcedzić i przełożyć do salaterki. Buraki umyć, ugotować w łupinach, wystudzić, obrać i pokroić. Ogórki kiszone obrać i drobno posiekać. Śledzia sprawić, wymoczyć, obrać ze skóry, oczyścić z ości, pokroić na małe kawałki. Buraki, ogórki i śledzia dołożyć do fasoli. Ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać i pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Na rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, dołożyć ziemniaki i podsmażyć je. Zawartość patelni przełożyć do salaterki z innymi składnikami. Sałatkę wymieszać z sosem winegret i przyprawami. Wstawić na kilka godzin do lodówki, by smaki się przegryzły.