Sałatka wileńska Raczki
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka wileńska Raczki |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka wileńska Raczki PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka wileńska Raczki PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka wileńska Raczki - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka wileńska "Raczki"
Składniki
Śledź solony, po 20 dag białej fasoli, buraczków, ziemniaków
i ogórków kiszonych, mała biała cebula, sos winegret, olej do
smażenia, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Fasolę zalać wrzątkiem, moczyć 3 godz., po czym ugotować
w świeżej wodzie, odcedzić i przełożyć do salaterki. Buraki umyć,
ugotować w łupinach, wystudzić, obrać i pokroić. Ogórki kiszone
obrać i drobno posiekać. Śledzia sprawić, wymoczyć, obrać ze
skóry, oczyścić z ości, pokroić na małe kawałki. Buraki, ogórki i śledzia dołożyć do fasoli.
Ziemniaki ugotować w łupinkach, obrać i pokroić w kostkę, cebulę drobno posiekać. Na
rozgrzanym oleju zrumienić cebulę, dołożyć ziemniaki i podsmażyć je. Zawartość patelni
przełożyć do salaterki z innymi składnikami. Sałatkę wymieszać z sosem winegret
i przyprawami. Wstawić na kilka godzin do lodówki, by smaki się przegryzły.