Sałatka smakoszy

Szczegóły
Tytuł Sałatka smakoszy
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka smakoszy PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka smakoszy PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka smakoszy - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka smakoszy Składniki Po 10 dag żółtego sera kilku gatunków (np. goudy, ementalera, tylżyckiego, edamskiego), 4-5 twardych pomidorów, 2 jaja na twardo, puszka koreczków anchois (helskich), 2 łyżki kaparów, pół łyżeczki suszonego oregano. Sos: 2 łyżki soku z cytryny, 3-4 łyżki oliwy, sól, pieprz; kilka liści zielonej sałaty, kilka pasków czerwonej papryki, szczypta cukru Sposób przyrządzania Składniki sosu dokładnie wymieszać. Doprawiając sos, należy pamiętać, że anchois i kapary są bardzo słone. Sery pokroić w cienkie słupki. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Anchois pokroić w drobną kostkę, a obrane jaja - w ćwiartki lub półplasterki. Wszystkie składniki sałatki delikatnie wymieszać z sosem, ułożyć na liściach sałaty, udekorować paskami czerwonej papryki. Sałatkę przygotować tuż przed podaniem. (100 g - 180 kcal).