Sałatka ryżowa
            
            
            
                
                    | Szczegóły | 
                
                    | Tytuł | Sałatka ryżowa | 
                
                    | Rozszerzenie: | PDF | 
            
		
            
                
                
            
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres 
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
			
		
             
            
			
			
			
            Sałatka ryżowa PDF - Pobierz:
            
            Pobierz PDF
            
            
              
            
            
      
		   
		   
		   
		    Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka ryżowa PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
		   
		   
		   
            
             
            
            
Sałatka ryżowa - podejrzyj 20 pierwszych stron:
            
            
Strona 1
 Sałatka ryżowa
Składniki
Szklanka ryżu ugotowanego na sypko, mała puszka zielonego
groszku, 20 dag chudej szynki, strąk czerwonej papryki, 3 łyżki
posiekanych orzechów włoskich, 3 łyżki rodzynek, 2 łyżki
posiekanych zielonych listków lub płaska łyżka otartego
majeranku, po łyżce posiekanej zielonej pietruszki i koperku, 5-6
łyżek oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, ćwierć łyżeczki skórki otartej z
cytryny, szczypta cukru, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Ugotowany ryż skropić łyżeczką soku z cytryny, wymieszać. Groszek odcedzić. Umytą i
oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę pokroić w cienkie paski, a szynkę w kostkę.
Wymieszać dokładnie sok z cytryny z solą, pieprzem, cukrem i olejem, a następnie z
ryżem. Dodać orzechy, rodzynki, paprykę, szynkę, groszek i zieleninę. Ponownie
wymieszać, przykryć, wstawić na 2-3 godz. do lodówki. Podawać w salaterce wyścielonej
liśćmi sałaty, udekorować ćwiartkami pomidorów i gałązkami majeranku. 100 g - 175
kcal.