Sałatka ryżowa

Szczegóły
Tytuł Sałatka ryżowa
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka ryżowa PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka ryżowa PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka ryżowa - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka ryżowa Składniki Szklanka ryżu ugotowanego na sypko, mała puszka zielonego groszku, 20 dag chudej szynki, strąk czerwonej papryki, 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich, 3 łyżki rodzynek, 2 łyżki posiekanych zielonych listków lub płaska łyżka otartego majeranku, po łyżce posiekanej zielonej pietruszki i koperku, 5-6 łyżek oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, ćwierć łyżeczki skórki otartej z cytryny, szczypta cukru, sól, pieprz Sposób przyrządzania Ugotowany ryż skropić łyżeczką soku z cytryny, wymieszać. Groszek odcedzić. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę pokroić w cienkie paski, a szynkę w kostkę. Wymieszać dokładnie sok z cytryny z solą, pieprzem, cukrem i olejem, a następnie z ryżem. Dodać orzechy, rodzynki, paprykę, szynkę, groszek i zieleninę. Ponownie wymieszać, przykryć, wstawić na 2-3 godz. do lodówki. Podawać w salaterce wyścielonej liśćmi sałaty, udekorować ćwiartkami pomidorów i gałązkami majeranku. 100 g - 175 kcal.