Sałatka rybna z galaretką

Szczegóły
Tytuł Sałatka rybna z galaretką
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Sałatka rybna z galaretką PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka rybna z galaretką PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Sałatka rybna z galaretką - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 Sałatka rybna z galaretką Składniki 40 dag gotowanej ryby (dorsza, szczupaka, łososia), 2 duże winne jabłka, cebula, 3 jaja ugotowane na twardo, 3 ogórki kiszone, mały seler, po 3 łyżki ostrego majonezu i jogurtu naturalnego, półtorej szklanki soku pomidorowego, łyżeczka startego chrzanu, mała torebka (15 g) żelatyny, sól, pieprz Sposób przyrządzania Żelatynę namoczyć w 3-4 łyżkach zimnej wody, a gdy napęcznieje, podgrzać, aby się rozpuściła. Wymieszać z sokiem pomidorowym, dodać chrzan, przyprawić solą i pieprzem. Wlać do salaterki i wstawić do lodówki. Rybę starannie oczyścić z ości, pokroić na niewielkie kawałki. Seler umyć, obrać, ugotować, wystudzić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Jabłka i ogórki obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Jaja również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Galaretkę wyjąć z lodówki, pokroić w dużą kostkę, ułożyć na sałatce. Polać sałatkę majonezem wymieszanym z jogurtem i udekorować zieleniną.