Sałatka imieninowa
Szczegóły |
Tytuł |
Sałatka imieninowa |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Sałatka imieninowa PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Sałatka imieninowa PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Sałatka imieninowa - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
Sałatka imieninowa
Składniki
25 dag ryżu długoziarnistego, 15 dag krewetek mrożonych lub 10
dag konserwowych, 10 dag tuńczyka z puszki, 10 dag pieczonej
piersi indyka, 10 dag kiełków sojowych, 10 rzodkiewek, pęczek
koperku. Sos: 4 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny, cukier, pieprz,
sól
Sposób przyrządzania
Ryż zalać dużą ilością gorącej posolonej wody i ugotować na sypko. Następnie odcedzić
i ostudzić. Dodać osączone krewetki (mrożone trzeba przedtem ugotować),
rozdrobnionego widelcem tuńczyka, pokrojoną w paski pierś indyka, półplasterki
rzodkiewek, zblanszowane i posiekane kiełki sojowe oraz koperek. Składniki sosu
winegret połączyć i wymieszać z sałatką. Wstawić na godzinę do lodówki (100 - 135
kcal).