Kurczak po pekińsku
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kurczak po pekińsku |
Rozszerzenie: |
Kurczak po pekińsku PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Kurczak po pekińsku pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Kurczak po pekińsku Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Kurczak po pekińsku Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
KURCZAK PO PEKIŃSKU
Składniki: Wykonanie:
Kurczaka umyć, podzielić na cztery porcje i na 2
• Kurczak (1-1,2 kg) godz. włożyć do marynaty przyrządzonej z sherry, 3
łyżek sosu sojowego i posiekanej cebuli. Następnie
wyjąć, osuszyć i usmażyć na złoty kolor na mocno
• po ćwierć szklanki rozgrzanym oleju. Z lekko ostudzonych porcji usunąć
sherry i sosu kości, a mięso pokroić na paseczki i podgrzać na
sojowego patelni. Przełożyć na ogrzany półmisek i trzymać w
cieple, np. w nagrzanym piekarniku lub na garnku z
gotującą się wodą. Ocet wymieszać z pozostałym
sosem sojowym i łyżką oleju. Dodać cukier,
• 2 cebulki
posiekany lub sproszkowany imbir, zmiażdżony
czosnek i zagotować. Gorące mięso polać
przygotowanym sosem. Podawać z ryżem
• 2 ząbki czosnku ugotowanym na sypko i smażonymi warzywami.
• łyżka oleju
sojowego
• 2 łyżeczki cukru
• łyżeczka octu
winnego
• kawałek świeżego
korzenia imbiru
lub pół łyżeczki
sproszkowanego
• olej