Kurczak po pekińsku

Szczegóły
Tytuł Kurczak po pekińsku
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Kurczak po pekińsku PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Kurczak po pekińsku PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Kurczak po pekińsku - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 KURCZAK PO PEKIŃSKU Składniki: Wykonanie: Kurczaka umyć, podzielić na cztery porcje i na 2 • Kurczak (1-1,2 kg) godz. włożyć do marynaty przyrządzonej z sherry, 3 łyżek sosu sojowego i posiekanej cebuli. Następnie wyjąć, osuszyć i usmażyć na złoty kolor na mocno • po ćwierć szklanki rozgrzanym oleju. Z lekko ostudzonych porcji usunąć sherry i sosu kości, a mięso pokroić na paseczki i podgrzać na sojowego patelni. Przełożyć na ogrzany półmisek i trzymać w cieple, np. w nagrzanym piekarniku lub na garnku z gotującą się wodą. Ocet wymieszać z pozostałym sosem sojowym i łyżką oleju. Dodać cukier, • 2 cebulki posiekany lub sproszkowany imbir, zmiażdżony czosnek i zagotować. Gorące mięso polać przygotowanym sosem. Podawać z ryżem • 2 ząbki czosnku ugotowanym na sypko i smażonymi warzywami. • łyżka oleju sojowego • 2 łyżeczki cukru • łyżeczka octu winnego • kawałek świeżego korzenia imbiru lub pół łyżeczki sproszkowanego • olej