Kurczak po pekińsku
Szczegóły |
Tytuł |
Kurczak po pekińsku |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Kurczak po pekińsku PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Kurczak po pekińsku PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Kurczak po pekińsku - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
KURCZAK PO PEKIŃSKU
Składniki: Wykonanie:
Kurczaka umyć, podzielić na cztery porcje i na 2
• Kurczak (1-1,2 kg) godz. włożyć do marynaty przyrządzonej z sherry, 3
łyżek sosu sojowego i posiekanej cebuli. Następnie
wyjąć, osuszyć i usmażyć na złoty kolor na mocno
• po ćwierć szklanki rozgrzanym oleju. Z lekko ostudzonych porcji usunąć
sherry i sosu kości, a mięso pokroić na paseczki i podgrzać na
sojowego patelni. Przełożyć na ogrzany półmisek i trzymać w
cieple, np. w nagrzanym piekarniku lub na garnku z
gotującą się wodą. Ocet wymieszać z pozostałym
sosem sojowym i łyżką oleju. Dodać cukier,
• 2 cebulki
posiekany lub sproszkowany imbir, zmiażdżony
czosnek i zagotować. Gorące mięso polać
przygotowanym sosem. Podawać z ryżem
• 2 ząbki czosnku ugotowanym na sypko i smażonymi warzywami.
• łyżka oleju
sojowego
• 2 łyżeczki cukru
• łyżeczka octu
winnego
• kawałek świeżego
korzenia imbiru
lub pół łyżeczki
sproszkowanego
• olej