Kurczak pieczony po niemiecku

Szczegóły
Tytuł Kurczak pieczony po niemiecku
Rozszerzenie: PDF
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.

Kurczak pieczony po niemiecku PDF - Pobierz:

Pobierz PDF

 

Zobacz podgląd pliku o nazwie Kurczak pieczony po niemiecku PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.

Kurczak pieczony po niemiecku - podejrzyj 20 pierwszych stron:

Strona 1 KURCZAK PIECZONY PO NIEMIECKU Składniki: Wykonanie: Roztopić masło (margarynę) w dość głębokim garnku. • masło lub Do roztopionego masła dodać mąkę, wymieszać. margaryna Następnie dodać mleko i bulion. Wszystko podgrzewać na małym ogniu, mieszając przez ok. 10 min. Dodać sok i przyprawy. Połowę tak • mąka przygotowanego sosu wymieszać z ugotowanym makaronem. Rozgrzać piekarnik. Włożyć makaron z sosem do naczynia żaroodpornego, na to położyć kostki kurczaka, polać pozostałą resztą sosu, posypać • bulion lub rosół startym serem. Piec aż ser zacznie puszczać bąbelki, a całość nabierze zarumieni się (ok. 30 min.). Podawać gorące. • mleko • świeży sok z cytryny • ugotowany i odsączony makaron • ugotowane i pokrojone w kostkę piersi kurczaka • starty parmezan lub inny żółty ser • sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka papryka