Fasolka po bretońsku
Szczegóły |
Tytuł |
Fasolka po bretońsku |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Fasolka po bretońsku PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Fasolka po bretońsku PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Fasolka po bretońsku - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
FASOLKA PO BRETOŃSKU
Składniki: Wykonanie:
Fasolę moczymy przez noc. Następnego dnia smażymy
• duża fasola, boczek i kiełbaskę, a kiedy tłuszcz się trochę wytopi
najlepiej Jaś dodajemy posiekaną cebulę. W garnku gotujemy fasolę w
bulionie, dodając przysmażoną kiełbaskę, boczek i cebulkę.
Po ok. 15 min. wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę,
• boczek - ok. 20% po kilku minutach zageszczamy przecierem pomidorowym.
ilości fasoli Pod koniec zagęszczamy mąką i przyprawiamy.
• kiełbasa
• cebula
• marchewka
• bulion
• przecier
pomidorowy
• trochę mąki do
zagęszczenie -
nie zawsze
potrzeba
• papryka słodka,
odrobina chili,
pieprz, sól