Fasolka po bretońsku
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Fasolka po bretońsku |
Rozszerzenie: |
Fasolka po bretońsku PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Fasolka po bretońsku pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Fasolka po bretońsku Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Fasolka po bretońsku Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
FASOLKA PO BRETOŃSKU
Składniki: Wykonanie:
Fasolę moczymy przez noc. Następnego dnia smażymy
• duża fasola, boczek i kiełbaskę, a kiedy tłuszcz się trochę wytopi
najlepiej Jaś dodajemy posiekaną cebulę. W garnku gotujemy fasolę w
bulionie, dodając przysmażoną kiełbaskę, boczek i cebulkę.
Po ok. 15 min. wrzucamy pokrojoną w kostkę marchewkę,
• boczek - ok. 20% po kilku minutach zageszczamy przecierem pomidorowym.
ilości fasoli Pod koniec zagęszczamy mąką i przyprawiamy.
• kiełbasa
• cebula
• marchewka
• bulion
• przecier
pomidorowy
• trochę mąki do
zagęszczenie -
nie zawsze
potrzeba
• papryka słodka,
odrobina chili,
pieprz, sól