Cielęcina alla florentine
Szczegóły |
Tytuł |
Cielęcina alla florentine |
Rozszerzenie: |
PDF |
Jesteś autorem/wydawcą tego dokumentu/książki i zauważyłeś że ktoś wgrał ją bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres
[email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zabroniony dokument w ciągu 24 godzin.
Cielęcina alla florentine PDF - Pobierz:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd pliku o nazwie Cielęcina alla florentine PDF poniżej lub pobierz go na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Możesz również pozostać na naszej stronie i czytać dokument online bez limitów.
Cielęcina alla florentine - podejrzyj 20 pierwszych stron:
Strona 1
CIELĘCINA ALLA FLORENTINE
Składniki: Wykonanie:
Szpinak udusić z masłem. Na podgrzane masło wrzucić
• 4 kotlety przetarte pomidory, czosnek, wino, koncentrat pomidorowy,
cielęce przyprawy, dolać wody. Kotlety rozbić na grubość około 0,5
cm, obtoczyć w mące, usmażyć na oliwie. Na kotlety
nałożyć przygotowany szpinak i po plasterku sera, zalać
• koncentrat sosem pomidorowym, omijając "wysepki" z sera. Gotować,
pomidorowy aż pokażą się pęcherzyki. Podawać gorące.
• 1 puszka
pomidorów
• 2 ząbki
czosnku
• 0,5 szklanki
wytrawnego
wina
• mąka
• oliwa
• masło
• 200 g
szpinaku
• ser
mozzarella
• sól, pieprz,
cukier