Cielęcina alla florentine
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Cielęcina alla florentine |
Rozszerzenie: |
Cielęcina alla florentine PDF Ebook podgląd online:
Pobierz PDF
Zobacz podgląd Cielęcina alla florentine pdf poniżej lub pobierz na swoje urządzenie za darmo bez rejestracji. Cielęcina alla florentine Ebook podgląd za darmo w formacie PDF tylko na PDF-X.PL. Niektóre ebooki są ściśle chronione prawem autorskim i rozpowszechnianie ich jest zabronione, więc w takich wypadkach zamiast podglądu możesz jedynie przeczytać informacje, detale, opinie oraz sprawdzić okładkę.
Cielęcina alla florentine Ebook transkrypt - 20 pierwszych stron:
Strona 1
CIELĘCINA ALLA FLORENTINE
Składniki: Wykonanie:
Szpinak udusić z masłem. Na podgrzane masło wrzucić
• 4 kotlety przetarte pomidory, czosnek, wino, koncentrat pomidorowy,
cielęce przyprawy, dolać wody. Kotlety rozbić na grubość około 0,5
cm, obtoczyć w mące, usmażyć na oliwie. Na kotlety
nałożyć przygotowany szpinak i po plasterku sera, zalać
• koncentrat sosem pomidorowym, omijając "wysepki" z sera. Gotować,
pomidorowy aż pokażą się pęcherzyki. Podawać gorące.
• 1 puszka
pomidorów
• 2 ząbki
czosnku
• 0,5 szklanki
wytrawnego
wina
• mąka
• oliwa
• masło
• 200 g
szpinaku
• ser
mozzarella
• sól, pieprz,
cukier