Średnia Ocena:
Żywienie w chorobach nowotworowych
Podręcznik kompleksowo opisuje problematykę żywienia w aspekcie choroby nowotworowej. Obok podstaw fizjologii odżywiania, omówiony został wpływ żywienia na powstawanie i rozwój nowotworów, zasady leczenia żywieniowego u chorych na nowotwory, zapotrzebowanie na poszczególne substancje odżywcze, interakcje żywienia i chemioterapii, kłopot niedożywienia, a także zaburzenia odżywiania w różnorakich typach nowotworów. Porusza też zasady profilaktyki w onkologii, żywieniowe czynniki protekcyjne zachorowania na nowotwory, interakcje żywności z lekarstwami i suplementami a także przedstawia zalecenia dietetyczne dla chorych w trakcie i po leczeniu onkologicznym. To niezbędne kompendium wiedzy w codziennej praktyce lekarskiej dla onkologów, chirurgów, jak też dla dietetyków pracujących z pacjentami zmagającymi się z choroba nowotworową.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Żywienie w chorobach nowotworowych |
Autor: | Szawłowski Andrzej W. , Gromadzka-Ostrowska Joanna , Paluszkiewicz Piotr , Słodkowski Maciej , Sobocki Jacek |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Lekarskie PZWL |
Rok wydania: | 2020 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Żywienie w chorobach nowotworowych PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!