Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
W polskiej tradycji kulinarnej zupa ma własne stałe miejsce. Ożywione kontakty z innymi krajami sprawiły, że przez wieki jej skład znacznie się ubogacał. W XVII wieku Polacy znali nad dwieście przepisów na te przepyszne dania. Zupy mogą być przede wszystkim idealnym źródłem składników mineralnych i witamin, których dostarczają produkty wykorzystywane do ich przyrządzania. Te najczęściej używane to warzywa, owoce, mięsa i kości - źródła potrzebnych składników odżywczych. Prezentowana książka ebook to kompendium wiedzy o zupach - rodzaje, metody przygotowywania, doprawiania, a także podawania. Zebrane 150 przepisów urozmaici obiad każdego dnia.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Zupy. 150 przepisów |
| Autor: | Rojak Katarzyna |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dragon |
| Rok wydania: | 2013 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.