Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Książka ebook Arto der Haroutuniana została w całości poświęcona warzywom – tym znanym i tym mniej popularnym. Proponowane przepisy zawierają tylko warzywa, bo twórca uważa, że smakują najlepiej solo, bez mięsa, ryb czy drobiu. W Azji Południowo-Wschodniej i na Dalekim Wschodzie diety wegetariańskie były stosowane przez wieki przez tych, których filozofia i religia (hinduizmu, buddyzm, zen) uznały prawo zwierząt do życia, widząc w ich zabijaniu grzech, jeśli tylko zwierzę nie było szkodliwe dla człowieka. Pierwsze (niektórzy twierdzą, że najlepsze) warzywne potrawy z Indii, Chin i Japonii stale są serwowane w buddyjskich klasztorach.Dzisiaj na Zachodzie nie tyle religia co raczej chęć dbania o swoje zdrowie sprawia, że dużo osób je coraz więcej warzyw. Tendencja, by spożywać mniej mięsa i innych tłustych potraw jest coraz wyraźniejsza. Ważną rolę w tej transformacji odgrywa też gospodarka. Dieta mięsna staje się coraz droższa. Autor własne warzywne inspiracje zebrał w następujących kategoriach: Zupy Przystawki i dipy Sałatki Warzywa gotowane Warzywa faszerowane Zapiekanki i dania jednogarnkowe Placki, pikantne przystawki i dodatki Dressingi, sosy i buliony Marynaty
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Kuchnia wegetariańska. Smaki świata |
Autor: | Haroutunian der Arto |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.