Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
            Książka ebook Arto der Haroutuniana została w całości poświęcona warzywom – tym znanym i tym mniej popularnym. Proponowane przepisy zawierają tylko warzywa, bo twórca uważa, że smakują najlepiej solo, bez mięsa, ryb czy drobiu. W Azji Południowo-Wschodniej i na Dalekim Wschodzie diety wegetariańskie były stosowane przez wieki przez tych, których filozofia i religia (hinduizmu, buddyzm, zen) uznały prawo zwierząt do życia, widząc w ich zabijaniu grzech, jeśli tylko zwierzę nie było szkodliwe dla człowieka. Pierwsze (niektórzy twierdzą, że najlepsze) warzywne potrawy z Indii, Chin i Japonii stale są serwowane w buddyjskich klasztorach.Dzisiaj na Zachodzie nie tyle religia co raczej chęć dbania o swoje zdrowie sprawia, że dużo osób je coraz więcej warzyw. Tendencja, by spożywać mniej mięsa i innych tłustych potraw jest coraz wyraźniejsza. Ważną rolę w tej transformacji odgrywa też gospodarka. Dieta mięsna staje się coraz droższa. Autor własne warzywne inspiracje zebrał w następujących kategoriach: Zupy Przystawki i dipy Sałatki Warzywa gotowane Warzywa faszerowane Zapiekanki i dania jednogarnkowe Placki, pikantne przystawki i dodatki Dressingi, sosy i buliony Marynaty
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Kuchnia wegetariańska. Smaki świata | 
| Autor: | Haroutunian der Arto | 
| Rozszerzenie: | brak | 
| Język wydania: | polski | 
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM | 
| Rok wydania: | 2016 | 
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar | 
|---|
            PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.