Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
25 roślin leczniczych – te o egzotycznie brzmiących nazwach; żeń szeń, bakopa, gotu cola i te z nazwy pospolite; cebula, porzeczka i jagoda – stosowane umiejętnie zapewniają długowieczność i formę psychofizyczną. Zbigniew T. Nowak, jeden z najbardziej słynnych w Polsce specjalistów ziołolecznictwa, udowadnia, że zdrowy tryb życia wzmocniony zielonym detoksem potrafi zapobiegać nowotworom, chroni przed miażdżycą i chorobą Alzheimera. Twórca przytacza najwieższe efekty badań laboratoryjnych, proponując włączenie do naszej diety roślin niszczących wolne rodniki - największego wroga naszego zdrowia i życia. Już dzisiaj możesz wzbogacić dietę o przeciwutleniacze, naturalne substancje chroniące przed nowotworami i spowalniające procesy starzenia się organizmu. Zbigniew T. Nowak podaje mądrze łatwe receptury soków, naparów, nalewek, do stworzenia których nie niezbędna jest żadna wiedza tajemna. Czas na restart zdrowia. Możesz przemienić własne życie nie uciekając się do skomplikowanych i wyszukanych specyfików. Skorzystaj z recept biomedycyny XXI wieku.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Zielony detoks |
Autor: | Nowak Zbigniew T. |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Eureka |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
syrop, którego głównym składnikiem jest cebula poprawiający metabolizm, galaretka z jagód na poprawę pracy mózgu i dużo innych przepisów zdrowotnych też na wyciągnięcie ręki, łatwo z ogródka.
Bardzo fajna książka ebook świetne przepisy i cudownie wydana.Kupiłam ją bo obejrzałam P.Nowaka w Pytaniu na Śniadanie, jak się objadali jego przetworami i jakie mają właściwości lecznicze nasze owoce leśne.Jedzcie własne co rośnie u nas, ponieważ każdy transport owoców Azji jest nie żle skażony chemią,żeby mógł tu dotrzeć Halina
No cóż, książka ebook bardzo droga. Co prawda wydana dobrze, lecz wiadomości nie są warte aż tak wysokiej ceny.
Bardzo interesująca książka, Wiele cennych porad, informacji. Nie jest to nic czego byśmy nie wiedzieli, lecz z takimi informacjami zawsze jest problem aby je uporządkować. Zalecam wszystkim którzy by chcieli rozpocząc zdrowe życie.
Od niepamiętnych czasów wiadomo, że rośliny mają bardzo wielki wpływ na nasze zdrowie. Wykorzystuje się ich właściwości w wielu dziedzinach, stosuje w lekach, kosmetykach. Przepisów i rad na ten temat można znaleźć wiele, bardziej albo mniej wymyślnych. Teraz do Waszych rąk może trafić książka, w której znajdziecie info na temat roślin o leczniczych właściwościach, z których w zaciszu domowym można przygotować soki, napary, olejki, czy po prostu częściej je jeść. Może to poprawić samopoczucie i mieć niezły wpływ na zdrowie. Książka ebook jest podzielona na szesnaście rozdziałów, z których każdy dotyczy innego gatunku roślin. Znajdują się wśród nich rośliny dostępne niemalże w każdej kuchni, takie jak czosnek, cebula. Na temat każdej z nich twórca przedstawia garść ciekawostek, pomiędzy innymi dotyczących jej pochodzenia, wyglądu, właściwości leczniczych, owoców. Są również info na temat czasu zbiorów, sposobu przechowywania i przetwarzania. Jest również miejsce na dodatki, które można zastosować, by poprawić aromat, czy smak. Dużo informacji jest dla mnie nowością. Pierwszy raz przeczytałam o roślinie, która wiąże metale i wydala je z organizmu, poprawia nastrój, pamięć i koncentrację. To tylko jeden z licznych przykładów. O innej roślinie i jej owocach kiedyś trochę czytałam i wiedziałam, że polecana jest dla osób z wadami wzroku. Okazuje się, że ma znacznie więcej pozytywnych właściwości. W książce pdf nie brak różnego rodzaju ciekawostek, jak chociażby tej związanej z czosnkiem i starożytnym Egiptem. Co wspólnego może mieć Marek Aureliusz z czosnkiem? Tego Wam nie zdradzę, lecz zachęcam abyście przeczytali sami. Dzięki takim informacjom i lekkiemu, ciekawemu stylowi opisów tutorial ten czyta się z zainteresowaniem i bez znużenia. Info w nim zawarte nie przytłaczają terminami i trudnym językiem, wręcz przeciwnie, poznaje się je przyjemnie. Uzupełnienie stanowią liczne, barwne ilustracje zgrabnie wplecione w treść. Receptury przedstawione są dokładnie wraz z dobrym opisem sposobu ich przygotowania. Myślę, że bez problemu można je przyrządzić we swojej kuchni. Kluczowe są także info na temat przeciwwskazań w stosowaniu specyfików, które opisują. W książce, na początku znajduje się przydatny terminach, który ułatwia wyszukiwanie informacji, bez potrzeby analizowania każdego jej rozdziału. Można dynamicznie wyszukać info po nazwie rośliny, czy wskazaniu konkretnego problemu, na który poszukujemy rozwiązania np. otyłość, czy nadciśnienie tętnicze. „Zdrowy detoks” to książka, która wskazuje z jakich bogactw natury możemy korzystać, by poprawić samopoczucie i zdrowie, bez potrzeb zakupu specjalistycznego sprzętu, w zaciszu domowym. Czy stosowanie tego typu soków, czy naparów faktycznie pomaga? Jeszcze nie wiem, gdyż ich nie stosowałam, lecz każdy pewnie słyszał o pozytywnych właściwościach przykładowo czosnku, czy cebuli. Kiedyś stosowało się je przykładowo na przeziębienie. Warto spróbować, gdyż ludzie od wielu lat korzystają z ziół i roślin. W pierwszej kolejności planuję przygotować „Lekarstwo z czarnej jagody” i sama się przekonać. Taką lekturę warto mieć na własnej półce i korzystać z wiedzy w niej zawartej. http://ksiazki-moj-maly-swiat.blog.pl/2017/07/20/zielony-detoks-zbigniew-t-nowak/
Zbigniew T. Nowak jest znanym mi autorem cennych ebooków o ziołolecznictwie. Cenię go za wiedzę i doświadczenie - receptury przez niego publikowane są słynne w naszej rodzinie i rzeczywiście spełniają własne funkcje. Dlatego również ucieszyłam się na wieść o jego nowej książce, zwłaszcza, że sezon na rośliny lecznicze w pełni. Jego świeża książka, "Zielony detoks", traktuje głównie o owocach i ich zbawiennym wpływie na organizm człowieka. Wydana pięknie, kolorowo, pełna zachęcających zdjęć, przez co miło jest po nią sięgać. Podkreślenia i wytłuszenia ważniejszych zdań sprawiają, że prosto odnaleźć wymagane treści "na szybko". Poza opisami roślin, które nie są na tyle długie, by zamęczyć i ptzytłoczyć, lecz i nie za krótkie, znajdziemy także przepisy na lecznicze mikstury, które prosto przygotować w domowych warunkach. To, co mnie najbardziej satysfakcjonuje to opisy zupełnie nieznanych mi wcześniej roślin, takich jak bakopa drobnolistna czy cytryniec chiński. Co prawda są to gatunki z pewnością trudniejsze do zdobycia niż aronia czy czosnek (które także znalazły własne miesce w powyższej książce), lecz intrygujące i zasługujące na bliższe zbadanie. Cieszy mnie to, że twórca nie ogranicza się i poszerza horyzonty przez całe własne życie, jednocześnie nie zapominając o rodzimych, dziko rosnących w naszym klimacie i posiadających niesamowitą moc roślinach jak głóg czy dzika róża. Jedyne, czego mogę się przyczepić, to brak przypisów. Twórca powołuje się na "badania", lecz czytelnik nie ma szansy sięgnąć do ich źródeł. Zalecam tę książkę każdemu, kto interesuje się zdrowym odżywianiem i medycyną naturalną.
„Zielony detoks” to przegląd roślin leczniczych, z którego czytelnik może dowiedzieć się o dość dzikich albo mniej słynnych roślinach takich jak, np. cytryniec chiński, tarczyca bajkalska, albo różeniec górski. Omówione są również nieźle słynne ze własnych właściwości prozdrowotnych owoce „ogródkowe”, czyli cebula, aronia, czy czarna porzeczka. Znajdziemy parę słów na temat historii i zastosowania każdej rośliny w przypadku różnorakich dolegliwości. Uwzględnione są także składy chemiczne i przepisy, wykorzystujące prosto dostępne składniki. Zaletą książki jest atrakcyjna forma graficzna, chociaż ilość zdjęć jest trochę przytłaczająca. Na pewno plusem jest uwzględnienie przeciwwskazań do stosowania wymienionych roślin albo preparatów stworzonych na ich bazie. Niestety, poważną wadę stanowi zupełny brak przypisów. Czytamy, że w Polsce, czy Chinach „przeprowadzono badania” dotyczące tego albo tamtego, lub że podana informacja pojawia się „w literaturze rosyjskiej”, „według wiarygodnych źródeł amerykańskich”, lub „doniesień opublikowanych w 2010 roku”. Dodanie w przypisach albo na końcu książki informacji o źródłach, z których twórca czerpał dane umożliwiłyby ciekawemu czytelnikowi zgłębienie tematu a opisy działania składników roślinnych stałyby się bardziej wiarygodne.