Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Kasza jaglana i proso Siemię lniane Chia Ryż Gryka Owies Pszenica Amarantus Jęczmień Komosa ryżowa Ta książka ebook to następny zestaw oryginalnych przepisów Dominiki, połączenie smaków domowej kuchni i dzikich podróży. Rozsmakuj się w prosiance z gruszkami, jaglanym smoothie i restrykcyjnym dżemie z chia. Upiecz dyniowe muffiny jęczmienne a także chleb pełnoziarnisty. Skosztuj przepysznej czerwonej kapusty z komosą ryżową i winogronami. 100 pomysłów na łatwe dania na bazie prosto dostępnych produktów. Potrawy bezmięsne, wersje bez glutenu i wegańskie."Nie zniknęła z pierwszą książką, wręcz przeciwnie. Idzie swoją drogą, robiąc coś, co zwraca uwagę. Dominika świadomie korzysta z rynkowych nowości, takich jak superfoods, lecz nie zapomina o rodzimych produktach, przede wszystkim kaszach. Jej dania są piękne, pełne kolorów i starannie dobranych smaków."Eliza Mórawska, autorka ebooków i bloga "White Plate""W rękach Dominiki ziarna, ziarenka i nasiona odsłaniają własne nowe oblicze i dają początek pełnym wyrazu, ciekawym, a jednocześnie nieskomplikowanym daniom, które samym swym widokiem rozbudzają apetyt."Małgosia Minta, reporterka kulinarna, autorka bloga "Minta Eats""Trudno uwierzyć, że garść ziarenek może być tak inspirująca. Ta książka ebook aż kipi od interesujących pomysłów. Dominika wydobywa z ziaren ukryty potencjał i z lekkością nadaje im smaczną formę. Czasem odświeża tradycyjne receptury, dodając im współczesnego twista. Czasem stawia na orientalne smaki i przenosi je na grunt rodzimy. Jest świeżo, lekko i pysznie."Małgosia Dzięgielewska, autorka bloga "Pieprz czy Wanilia" Dominika Wójciak – zwyciężczyni trzeciej edycji programu MasterChef. Autorka bloga Kulinarne Bezdroża a także ebooków Warzywo i Kulinarne opowieści. Felietonistka miesięcznika "Pani". Wielbi łączyć gotowanie z dalekimi podróżami. Jej zdolności kulinarne docenił sam Gordon Ramsay.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Ziarno |
Autor: | Wójciak Dominika |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Pascal |
Rok wydania: | 2016 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Jest coś niezwykłego zarówno w przepisach, jak i w samej Autorce - Pani Dominice. Następna porcja zaskakujących połączeń smaków a do tego prześliczna fotograficzna oprawa. Jak dla mnie - skromność połączona z delikatnością i lekkością i własnie takim czymś wyjątkowym :) Jak każda poprzednia książka, ta też zachęca do swoich kulinarnych poszukiwań i otwartości na słynne produkty, lecz w nowej odsłonie. Serdecznie polecam!