Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Letnie słońce rozgrzewa owoce, wypełnia je smakiem, kolorem i aromatem. Jesienią chcielibyśmy zatrzymać to wspomnienie w słoikach, przetworach, nalewkach i sokach, by móc rozkoszować się smakiem lata przez cały rok. Koneserom kuchni, smakoszom, gospodyniom i wszystkim, dla których jedzenie to przyjemność podpowiemy: Kiedy przypada sezon na robienie sałatki warzywnej w occie? Jaka papryka najlepiej nadaje się do przetworów? Co to jest chutney i jak go przygotować? Co można zrobić z kwiatów czarnego bzu? Pomidory w sosie, przecier pomidorowy czy pomidory konserwowane w całości i bez skórki? Grzyby w oliwie czy suszone? Jaki jest najlepszy przepis na marmoladę poziomkową? Jakie czereśnie konserwuje się w alkoholu? Jak przygotować suszone pomidory? Kiedy zbierać jeżyny, zanim będą pełne nasion? A fasolkę szparagową, cukinię? A morele, pigwy czy cytryny?
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Zatrzymać lato |
Autor: | Scudelotti Chiara |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Dom Wydawniczy Rafael |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.