Zakwas. Technologia w piekarni okładka

Średnia Ocena:


Zakwas. Technologia w piekarni

Jak zakwas wpływa na jakość pieczywa i jego właściwości odżywcze? Jakie są techniki prowadzenia kwasu pszennego i żytniego? W książce pdf przedstawiono efekty badań w zakresie prowadzenia zakwasu – zarówno z perspektywy naukowej, jak i empirycznej – a także cenne porady praktyczne pomocne w kłopotliwych sytuacjach. W publikacji uwzględniono zagadnienia takie jak procesy metaboliczne zachodzące podczas fermentacji zakwasu czy również sposoby biologii molekularnej służące analizowaniu jego mikroflory. W książce pdf zawarto też info dotyczące m.in.: prowadzenia zakwasu żytniego i pszennego, zasad działania urządzeń do produkcji zakwasów wraz z prezentacją ich wad i zalet, możliwości dostosowania sposoby prowadzenia zakwasu do indywidualnych potrzeb, kultur starterowych do wyprowadzania zakwasów w zakładach piekarniczych. Niezbędnik wszystkich, którzy chcą opanować sztukę tworzenia optymalnego zakwasu.

Szczegóły
Tytuł Zakwas. Technologia w piekarni
Autor: Opracowanie zbiorowe
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Rok wydania: 2016
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Zakwas. Technologia w piekarni w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Zakwas. Technologia w piekarni PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.