Średnia Ocena:
Wszystkie smaki Skandynawii
Jeden z najgorętszych tytułów kulinarnych 2016!Claus Meyer to jedno z najgorętszych nazwisk w branży; idealnie kojarzony wśród polskich pasjonatów kulinarnych a także ludzi zainteresowanych gotowaniem i kulinariami. Mówi się o nim jako o „ojcu chrzestnym kuchni skandynawskiej”. Meyer jest współzałożycielem "Nomy" a także odpowiada za kultowe "Nordic Kitchen Manifesto"! Przepisy w książce pdf zostały podzielone porami roku, całość wzbogacają przepiękne fotografie i czytelny layout. Od wydawcy: W nordyckim stylu gotowania największy nacisk kładzie się na sezonowość, smak i lekkość. Claus Meyer, współzałożyciel znanej na cały świat kopenhaskiej restauracji Noma, przedstawia w tej książce pdf ideę, która nieustanna się podstawą nordyckiego ruchu kulinarnego - New Nordic Cuisine. Proponowane przez niego dania można bez trudu przyrządzić w domu. Książka ebook podzielona jest na cztery epizody odpowiadające porom roku. Każdy zawiera wyczerpującą listę najlepszych produktów, których w tym okresie dostarcza natura w naszej strefie klimatycznej. Meyer jest autorem manifestu nowej kuchni nordyckiej podpisanego przez najznakomitszych skandynawskich kuchmistrzów.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wszystkie smaki Skandynawii |
Autor: | Meyer Claus |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Buchmann |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Wszystkie smaki Skandynawii PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Jeżeli tego rodzaju ebooków nie traktujesz jako poradniki kulinarne, lecz jako inspirację do rozwijania własnych kulinarnych pasji - polecam!
Pierwszy przepis, który wypróbowuję: w opisie niespodziewanie pojawia się masło, którego nie ma w składnikach. Akurat w przypadku ciasta ilość poszczególnych składników ma znaczenie. To nie miejsce na eksperymenty. Oczywiście można sobie poszukać podobnych przepisów w internecie, lecz prawdopodobnie nie po to kupujemy książki kucharskie? Pomysł fajny. Redakcja - do bani.