Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Jeden z najgorętszych tytułów kulinarnych 2016!Claus Meyer to jedno z najgorętszych nazwisk w branży; idealnie kojarzony wśród polskich pasjonatów kulinarnych a także ludzi zainteresowanych gotowaniem i kulinariami. Mówi się o nim jako o „ojcu chrzestnym kuchni skandynawskiej”. Meyer jest współzałożycielem "Nomy" a także odpowiada za kultowe "Nordic Kitchen Manifesto"! Przepisy w książce pdf zostały podzielone porami roku, całość wzbogacają przepiękne fotografie i czytelny layout. Od wydawcy: W nordyckim stylu gotowania największy nacisk kładzie się na sezonowość, smak i lekkość. Claus Meyer, współzałożyciel znanej na cały świat kopenhaskiej restauracji Noma, przedstawia w tej książce pdf ideę, która nieustanna się podstawą nordyckiego ruchu kulinarnego - New Nordic Cuisine. Proponowane przez niego dania można bez trudu przyrządzić w domu. Książka ebook podzielona jest na cztery epizody odpowiadające porom roku. Każdy zawiera wyczerpującą listę najlepszych produktów, których w tym okresie dostarcza natura w naszej strefie klimatycznej. Meyer jest autorem manifestu nowej kuchni nordyckiej podpisanego przez najznakomitszych skandynawskich kuchmistrzów.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Wszystkie smaki Skandynawii |
| Autor: | Meyer Claus |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | Wydawnictwo Buchmann |
| Rok wydania: | |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Jeżeli tego rodzaju ebooków nie traktujesz jako poradniki kulinarne, lecz jako inspirację do rozwijania własnych kulinarnych pasji - polecam!
Pierwszy przepis, który wypróbowuję: w opisie niespodziewanie pojawia się masło, którego nie ma w składnikach. Akurat w przypadku ciasta ilość poszczególnych składników ma znaczenie. To nie miejsce na eksperymenty. Oczywiście można sobie poszukać podobnych przepisów w internecie, lecz prawdopodobnie nie po to kupujemy książki kucharskie? Pomysł fajny. Redakcja - do bani.