Wielka księga słoików. Ponad 250 przepisów - od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy! okładka

Średnia Ocena:


Wielka księga słoików. Ponad 250 przepisów - od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy!

Łatwe techniki przygotowania smakowitych i zdrowych przetworów z warzyw i owoców, a także przepisy na pasty i sosy!Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia urokliwego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, że każdy składnik został starannie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka ebook zawiera kreatywne, lecz przy tym przystępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach. Spróbuj przepysznych przetworów, takich jak choćby: ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, typowa kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony, marynowany bakłażan azjatycki. Proste i precyzyjnie opisywane sposoby gwarantujące bezpieczeństwo domowych przetworów. Książka ebook zawiera także podstawowe info na temat sprzętu niezbędnego i przydatnego do robienia przetworów a także szczegółowe porady pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów.

Szczegóły
Tytuł Wielka księga słoików. Ponad 250 przepisów - od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy!
Autor: MacKenzie Jennifer
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Laurum
Rok wydania: 2017
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Wielka księga słoików. Ponad 250 przepisów - od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy! w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Wielka księga słoików. Ponad 250 przepisów - od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy! PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • www.arabiasaudyjska-ksa.blogspot.com

    Sezon na domowe przetwory właśnie się rozpoczął, a nas jak co roku ogarnął szał zamykania w słoikach najładniejszych smaków lata i jesieni. Przy okazji rozbudowaliśmy również naszą kulinarną biblioteczkę o kilka ciekawych pozycji m.in. dotyczących przetwórstwa warzyw i owoców. "Wielka księga słoików" autorstwa Jennifer MacKenzie na tle dostępnej na rynku literatury kulinarnej wyróżnia się, w naszej opinii, paroma bardzo ważnymi atutami. To nie tylko doskonała, powstała w oparciu o wieloletnie doświadczenia autorki, książka ebook kucharska dedykowana wszystkim fanom "słońca w słoikach" i zdrowych domowych specjałów. To przede wszystkim obszerne, spisane przystępnym, zrozumiałym mową kompendium wiedzy i znaczna ilość praktycznych rad z zakresu domowego przetwórstwa warzyw i owoców a także ich prawidłowej konserwacji. Nad 250 przepisów na te bardzo słynne i mniej słynne przetwory, sosy, pasty, czatneje i tapenady otworzyło nam pole do kulinarnych eksperymentów i dało możliwość spróbowania nieznanych dotychczas połączeń smakowych. Książka ebook przypomniała nam też o dawno nie wykorzystywanych recepturach, które zapisane gdzieś na kartkach zaginęły podczas kolejnych przeprowadzek. Pomimo, iż wydawać by się mogło, że przetwory to typowo polska tradycja, Jennifer MacKenzie udowodniła, że dużo słynnych z polskich sadów i ogrodów skarbów natury można przygotować w zupełnie nowy, bardzo smaczny sposób. Nie zapomniała również zaprezentować w "Wielkiej księdze słoików" receptur rodem z innych kontynentów. Jednak największą zaletę książki stanowią bardzo precyzyjnie podane przepisy. Autorka idealnie zdaje sobie sprawę, że nie każdy z odbiorców jest mistrzem kulinarnym dołożyła więc starań, żeby nawet początkujący kucharze uniknęli pomyłek. Niemalże każdy z zamieszczonych przepisów został uzupełniony o sugestie dotyczące podania, możliwe do przygotowania warianty a także porady pomocne podczas przygotowywania poszczególnych przetworów. Osobne epizody Jennifer MacKenzie poświeciła metodom przygotowywania zapraw i pasteryzacji, potrzebnym sprzętom a także przygotowaniu warzyw i owoców. Dodatkowo każdy z działów tematycznych został opatrzony obszernym wstępem, w którym znajdziemy m.in. info nt. przetworów z owoców i warzyw, sosów, reliszy, tapenad. Bardzo przydatny okazał się zamieszczony na końcu przelicznik wagi na objętość. Bo książka ebook trafiła w nasze ręce stosunkowo niedawno, na dzień dzisiejszy spróbowaliśmy zaledwie kilka przepisów, w tym kalafior marynowany w curry (tutaj znajdziecie przepis), ogórkowe konserwowe chipsy z koprem, ogniste antipasto z pepperoni, czatnej ze słodkiego mango i relisz ćwikłowy. Jednak z pewnością na tym nie poprzestaniemy. Nie nierzadko zdarza się nam dawać książce pdf najwyższą ocenę, lecz "Wielka księga słoików" w pełni na nią zasługuje. Szczególne słowa uznania nalezą się również Magdzie Witkowskiej, która dokonała przekładu tej książki i wzbogaciła jej zawartość o szereg cennych dla czytelników informacji. http://niestatystycznypolak.blogspot.com/