Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Wielka encyklopedia kuchni polskiej to skarbnica tradycyjnych i współczesnych przepisów do wykorzystywania na co dzień i od święta. Według nich przygotujesz dynamiczny pożywny i smaczny obiad, niedzielne ciasto czy grillową ucztę, a przy specjalnej okazji – dzieło sztuki kulinarnej, którym zaskoczysz rodzinę i znajomych. Odnajdziesz tu tradycyjne potrawy z mąki, kaszy, jaj, grzybów, mięsa i ryb, kolorowe sałatki, surówki, zaostrzające apetyt przystawki, znakomite desery, a także dania dla dzieci. Nie zabrakło smakołyków kojarzących się ze swojską kuchnią: domowe przetwory, pieczywo, wędliny, pasztety, nalewki. Wszystko to w jednej książce, którą zawsze warto mieć w zasięgu ręki. Polskiej kuchni nie trzeba nikomu zachwalać – o bogactwie jej smaków i zapachów świadczą zarówno współczesne, jak i zamierzchłe receptury, nierzadko twórczo modyfikowane. Pierogi, kluski, bigos, kapuśniak, barszcz, żurek, schabowy, pierniki, mazurki, makowce... Lista rodzimych przysmaków, podbijających nie tylko polskie podniebienia, jest znacznie dłuższa. Słyniemy ze wspaniałych zup, mięs, sosów, pasztetów i ryb przyrządzanych na dużo sposobów. Jak dawniej, tak i dzisiaj chętnie sięgamy po przepisy innych kuchni świata, dostosowując je nieco do naszych swoich upodobań kulinarnych.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Wielka encyklopedia kuchni polskiej |
Autor: | Bąk Jolanta, Czarkowska Iwona, Drewniak Mirosław |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Dragon |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.