Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Wege kuchnia zwyciężczyni trzeciej edycji MasterChefa! Dominika Wójciak, pasjonatka kulinarnych podróży po świecie i fanka eksperymentów w kuchni, własną książkę podzieliła na warzywne rozdziały: od buraka i ziemniaka, przez rabarbar i bób po dynię, fasolę i cukinię. Wybierz warzywo i zacznij funkcjonować w kuchni! Sezonowo, lokalnie, a przede wszystkim smacznie! Od wydawcy: To książka ebook dla tych, którzy chcą do końca wykorzystać obfitość sezonowych warzyw i poszukują świeżych pomysłów na ich użycie w własnej kuchni. Na talerzach Dominiki buraki łączą się z jeżynami, a biała kapusta z masłem orzechowym, marchewka trafia do chłodnika z pomarańczą, rabarbar staje się świeżym bohaterem typowego angielskiego deseru beżowego, a botwinka - curry z bakłażanem.Wypróbuj nowe zaskakujące przepisy na potrawy z nieźle ci słynnych warzyw. Dominika Wójciak stosuje prosto dostępne składniki i komponuje z nich oryginalne smaki, okraszając je odrobiną kulinarnego szaleństwa. Daj się uwieść jej warzywnym deserom i słodkim śniadaniom, zasmakuj w aromatycznych sosach, kremowych zupach i chrupiących kanapkach. Skosztuj ryżu na mleku z marchewką i kardamonem lub rabarbarowego tiramisu. Poczęstuj rodzinę chlebem bananowo-cukiniowym i chałwową owsianką z dynią. Zaproś przyjaciół na łazanki z kiszoną kapustą w curry, pizzę z kalafiora albo pieczone ziemniaki. Poznaj smak burgerów z fasoli, buraka po burgundzku i hummusu z bobem. Poczuj prawdziwą radość gotowania i olbrzymią przyjemność jedzenia!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Warzywo. 100 sposobów na jarzynę |
Autor: | Wójciak Dominika |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Pascal |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Bardzo niezła pozycja. Przepisy w większości proste. Każdy przepis ma wstęp od autorki - takie książki lubię najbardziej.
Idealna inspiracja nie tylko dla wegetarian. Cenię ją szczególnie za podejście do naszych poczciwych warzyw sezonowych.
Świetna! Bardzo polecam. Przepisy są bardzo interesujące i bardzo zachęcają do gotowania. Mierzę atrakcyjność ebooków kucharskich po ilości zrealizowanych przepisów a Dominika zawsze jest tą autorką, po którą moja ręka sięga sama. Interesujące i jednocześnie zachęcające do gotowania podejście do warzyw.
Warzywa na dużo sposobów. Świetne, interesujące przepisy, nawet moje dzieci chętniej jedzą teraz dania z warzyw. Dominika Wójciak oferuje dania z jednej strony proste, z drugiej na tyle interesujące i inne, że wszyscy chętnie po nie sięgną. Dużo przepisów z tej książki stało się już naszym nieustannym menu, a niektóre z warzyw dzięki pani Dominice odkryliśmy na nowo. Zdrowe, smaczne, można się zainspirować i przygotować coś fajnego co zasmakuje najmłodszym i starszym członkom rodziny. Estetyczne zdjęcia, aż czasami ślinka cieknie, książka ebook pani Dominiki spodobała się na m na tyle że wszystkim smakoszom ją polecamy.
Jak na razie najlepsza książka ebook jaką miałam okazję testować. Przepisy są łatwe i smaczne, bez dziwacznych składników. Moim zdaniem lepsza nawet od sławnej Jadłonomii. Mój ulubiony przepis to kalafior z cieciorką :)
Doskonała książka ebook z interesującymi przepisami i cudownymi zdjęciami. Zarówno dla wegetarian jak i mięsożerców pragnących urozmaicić swoja dietę. Przepisy niebanalne choć z wykorzystaniem produktów prosto dostępnych. Absolutnie mój faworyt wśród ebooków kulinarnych.
Książka ebook jest niesamowita, a przepisy nietuzinkowe. Fajnie podzielona wg warzyw, co znacznie ułatwia wyszukanie przepisu.Polecam gorąco
Wiele interesujących pomysłów, przepisy na dania z dostępnych w Polsce warzyw i owoców, czasami wymagają trochę czasu na przygotowanie, lecz nie są zbyt skomplikowane ani pracochłonne - np. trzeba namoczyć przez noc soczewicę, lecz nie oznacza to, że przez 8 godzin trzeba zajmować się gotowaniem :)Bardzo interesująca oferta dla wegetarian. Widoczne inspiracje kuchniami wschodnimi. Autorka (przynajmniej w niektórych przepisach) używa jajek i nabiału.
Polecam. To już moja druga książka ebook Pani Dominiki Wójciak i mam nadzieje, że nie ostatnia. Smakowite przepisy powoli sprawdzane.
interesująca kulinarnie ksiązka.. propozycje poraw ciekawe.. zdjecia apetyczne !