W piekarni według Pięciu Przemian. Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski okładka

Średnia Ocena:


W piekarni według Pięciu Przemian. Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski

Chleb dyniowy, chleb na zakwasie gryczanym, bułeczki jaglane z sezamem, chleb żytni na drożdżach, a także tarta z bakłażanem, krakersy z amarantusem albo podpłomyki ryżowe… oto przepisy, które sprawią, że na twoim stole już zawsze będzie gościło zdrowe i przepyszne pieczywo.Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian a także autorka bestsellerowych ebooków z serii W kuchni Pięciu Przemian, tym razem wychodzi naprzeciw fanom pieczywa. W niniejszej publikacji pokazuje 80 przepisów na chleby, bułki, tarty, krakersy, wśród których nad 60 to przepisy na wypieki bezglutenowe.Jeśli nie możesz obejść się bez smaku świeżego chleba z chrupiącą skórką i pragniesz spróbować swych sił w samodzielnym pieczeniu, sięgnij do niniejszej publikacji, dzięki której poznasz przepisy na aromatyczne i zdrowe pieczywo.Rozsmakuj się w domowych wypiekach łatwo z piekarni Pięciu Przemian!

Szczegóły
Tytuł W piekarni według Pięciu Przemian. Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski
Autor: Czelej Anna
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Vivante
Rok wydania: 2015
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki W piekarni według Pięciu Przemian. Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

W piekarni według Pięciu Przemian. Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • mariola gepperth

    Bardzo zalecam fajnie łatwo omówiona dla początkujących super sprawa

  • anonymous

    Książka ebook z charyzmą. Przepisy na bezglutenowe plis malutki rudział na żytnie i orkiszowe Łatwe przepisy, dokładnie wytłumaczone wszystkie etapy, z ta książką pienienie zdrowego pieczywa to pestka

  • www.arabiasaudyjska-ksa.blogspot.com

    Kuchnia Pięciu Przemian opiera się na tradycyjnej chińskiej filozofii, zgodnie z którą istnieje pięć głównych żywiołów rządzących wszystkim co losy się we Wszechświecie. Są to Drzewo, Ogień, Ziemia, Metal, Woda. Każdemu z nich przyporządkowane są pory roku (wiosna, lato, późne lato, jesień i zima), smaki (kwaśny, gorzki, słodki, ostry, słony) a nawet organy człowieka.Przygotowywanie potraw zgodnie z tą filozofią polega na takim nieźle i kolejności dodawania poszczególnych składników, żeby zaspakajały one wszystkie potrzeby energetyczne organizmu i jednocześnie pozostawały w zgodzie z rytmem natury.Moja wiedza na temat kuchni Pięciu Przemian jest stosunkowo niewielka, w znacznej mierze pochodzi od naszych Przyjaciół, którzy od wielu lat odżywiają się zgodnie z tą filozofią..Ilekroć gościliśmy u Ani i Tomka, zawsze wychodziliśmy syci, lecz nie nadmiernie przejedzeni, a przy tym przygotowywane przez Anię potrawy zawsze są bardzo smaczne.To poniekąd spowodowało, że sięgnęliśmy po dwie książki Anny Czelej "W piekarni Pięciu Przemian" i "Jesień w kuchni Pięciu Przemian". Dziś skoncentruję się na pierwszej z nich.Chleby pieczemy dopiero od paru lat, najczęściej eksperymentowaliśmy z ich wypiekiem podczas pobytu w Arabii Saudyjskiej.Gdybym wtedy miała książkę "W piekarni Pięciu Przemian" byłoby nam o dużo łatwiej.Książka zawiera nad 80 przepisów na wszelkiego typu pieczywo, w tym około 60 na wypieki bezglutenowe.Autorka dbała o to, żeby każdy fan domowego pieczywa odnalazł tutaj coś dla siebie. Korzystając z "Piekarni Pięciu Przemian" poznamy więc receptury na: Chleby bezglutenowe Bułeczki bezglutenowe Tarty, ciasta i polenty Chrupki, krakersy i podpłomyki Chleby z glutenemZdecydowaną większość przepisów bez najmniejszych kłopotów może przygotować nawet osoba, która dopiero rozpoczyna własną przygodę z domowymi wypiekami Wszystkie receptury są precyzyjnie podane i nie pozostawiają miejsca na domysły, które mogłyby doprowadzić do kulinarnej katastrofy. Dodatkowo każdy prezentowany przepis opatrzony jest bardzo realistycznym zdjęciem, wiernie oddającym wygląd gotowego wypieku, a lista składników została uzupełniona o informacje, do której przemiany należą poszczególne produkty.Nie będziemy również mieli kłopotów z zakupami - Autorka korzysta z ogólnie dostępnych produktów i sezonowych warzyw i owoców.Dla osób, które podobnie jak my nie miały większej styczności z filozofią Pięciu Przemian, ciekawym źródłem wiedzy będzie słowo wstępne p. Anny Czelej.http://niestatystycznypolak.blogspot.com/

  • Paweł Mieńko

    Niezachęcające fotografie i nieciekawe przepisy :( wielkie rozczarowanie

  • lilianna

    Zalecam jest dużo publikacji, lecz tutaj dużo niezłych sposobów, przepisów.Warto

  • Agnieszka Ratajczak

    Od dawna jestem olbrzymią fanką diety pięciu przemian. Jednkaże moje przepisy nieustanny się już monotonne, dzięki tej ksiażce moja kuchnia stanęła na nogi, przede wszystkim urozmaiciłam moje przepisy i potrawy, a do tego wszystkie są bardzo smaczne i dynamicznie się je przygotowuje. Zalecam gorąco