Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Chleb dyniowy, chleb na zakwasie gryczanym, bułeczki jaglane z sezamem, chleb żytni na drożdżach, a także tarta z bakłażanem, krakersy z amarantusem albo podpłomyki ryżowe… oto przepisy, które sprawią, że na twoim stole już zawsze będzie gościło zdrowe i przepyszne pieczywo.Anna Czelej, specjalistka od gotowania według Pięciu Przemian a także autorka bestsellerowych ebooków z serii W kuchni Pięciu Przemian, tym razem wychodzi naprzeciw fanom pieczywa. W niniejszej publikacji pokazuje 80 przepisów na chleby, bułki, tarty, krakersy, wśród których nad 60 to przepisy na wypieki bezglutenowe.Jeśli nie możesz obejść się bez smaku świeżego chleba z chrupiącą skórką i pragniesz spróbować swych sił w samodzielnym pieczeniu, sięgnij do niniejszej publikacji, dzięki której poznasz przepisy na aromatyczne i zdrowe pieczywo.Rozsmakuj się w domowych wypiekach łatwo z piekarni Pięciu Przemian!
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | W piekarni według Pięciu Przemian. Ponad 60 przepisów na bezglutenowe chleby, bułki, tarty i przekąski |
Autor: | Czelej Anna |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Vivante |
Rok wydania: | 2015 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Bardzo zalecam fajnie łatwo omówiona dla początkujących super sprawa
Książka ebook z charyzmą. Przepisy na bezglutenowe plis malutki rudział na żytnie i orkiszowe Łatwe przepisy, dokładnie wytłumaczone wszystkie etapy, z ta książką pienienie zdrowego pieczywa to pestka
Kuchnia Pięciu Przemian opiera się na tradycyjnej chińskiej filozofii, zgodnie z którą istnieje pięć głównych żywiołów rządzących wszystkim co losy się we Wszechświecie. Są to Drzewo, Ogień, Ziemia, Metal, Woda. Każdemu z nich przyporządkowane są pory roku (wiosna, lato, późne lato, jesień i zima), smaki (kwaśny, gorzki, słodki, ostry, słony) a nawet organy człowieka.Przygotowywanie potraw zgodnie z tą filozofią polega na takim nieźle i kolejności dodawania poszczególnych składników, żeby zaspakajały one wszystkie potrzeby energetyczne organizmu i jednocześnie pozostawały w zgodzie z rytmem natury.Moja wiedza na temat kuchni Pięciu Przemian jest stosunkowo niewielka, w znacznej mierze pochodzi od naszych Przyjaciół, którzy od wielu lat odżywiają się zgodnie z tą filozofią..Ilekroć gościliśmy u Ani i Tomka, zawsze wychodziliśmy syci, lecz nie nadmiernie przejedzeni, a przy tym przygotowywane przez Anię potrawy zawsze są bardzo smaczne.To poniekąd spowodowało, że sięgnęliśmy po dwie książki Anny Czelej "W piekarni Pięciu Przemian" i "Jesień w kuchni Pięciu Przemian". Dziś skoncentruję się na pierwszej z nich.Chleby pieczemy dopiero od paru lat, najczęściej eksperymentowaliśmy z ich wypiekiem podczas pobytu w Arabii Saudyjskiej.Gdybym wtedy miała książkę "W piekarni Pięciu Przemian" byłoby nam o dużo łatwiej.Książka zawiera nad 80 przepisów na wszelkiego typu pieczywo, w tym około 60 na wypieki bezglutenowe.Autorka dbała o to, żeby każdy fan domowego pieczywa odnalazł tutaj coś dla siebie. Korzystając z "Piekarni Pięciu Przemian" poznamy więc receptury na: Chleby bezglutenowe Bułeczki bezglutenowe Tarty, ciasta i polenty Chrupki, krakersy i podpłomyki Chleby z glutenemZdecydowaną większość przepisów bez najmniejszych kłopotów może przygotować nawet osoba, która dopiero rozpoczyna własną przygodę z domowymi wypiekami Wszystkie receptury są precyzyjnie podane i nie pozostawiają miejsca na domysły, które mogłyby doprowadzić do kulinarnej katastrofy. Dodatkowo każdy prezentowany przepis opatrzony jest bardzo realistycznym zdjęciem, wiernie oddającym wygląd gotowego wypieku, a lista składników została uzupełniona o informacje, do której przemiany należą poszczególne produkty.Nie będziemy również mieli kłopotów z zakupami - Autorka korzysta z ogólnie dostępnych produktów i sezonowych warzyw i owoców.Dla osób, które podobnie jak my nie miały większej styczności z filozofią Pięciu Przemian, ciekawym źródłem wiedzy będzie słowo wstępne p. Anny Czelej.http://niestatystycznypolak.blogspot.com/
Niezachęcające fotografie i nieciekawe przepisy :( wielkie rozczarowanie
Zalecam jest dużo publikacji, lecz tutaj dużo niezłych sposobów, przepisów.Warto
Od dawna jestem olbrzymią fanką diety pięciu przemian. Jednkaże moje przepisy nieustanny się już monotonne, dzięki tej ksiażce moja kuchnia stanęła na nogi, przede wszystkim urozmaiciłam moje przepisy i potrawy, a do tego wszystkie są bardzo smaczne i dynamicznie się je przygotowuje. Zalecam gorąco