Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Sądzę, że największą pochwałą, jaką można otrzymać w trakcie przygotowywania posiłku, jest usłyszenie od Babci: „ja nie potrafię zrobić czegoś tak dobrego”. I właśnie to mnie spotkało. I zdarzyło mi się, że Babcia poprosiła mnie, abym ją – skarbonkę wiedzy kulinarnej – nauczył pieczenia chleba i focacci. Przepojony tym sukcesem, bardziej niż powodzeniem pierwszego wydania tej książki, podjąłem się zadania uczynienia z tego drugiego wydania czegoś wyjątkowego. Zasadnicza element pozostała taka sama – zawiera przepisy jak produkować chleb w domu i jak zadbać o jego stałą doskonałość. Do tych przepisów dodałem dużo innych, także najwieższych – jak focaccia z Recco, chleb cafone, pizza (jej brak w poprzednim wydaniu jest niewybaczalny). W ten sposób powstał tutorial oparty na praktycznym doświadczeniu, znacznie bogatszy od poprzedniego, za którego pomocą możemy naprawdę nauczyć się pieczenia chleba – lecz nie tylko: można lepiej jeść, zaoszczędzić pieniądze, a także i czas, gdyż sami się przekonamy, że wyprodukowanie chleba wymaga mniej czasu niż kupienie go! Omówione tematy: Dlaczego warto piec chleb w domu – czas i koszty, Podstawy pieczenia chleba, Ciasto i jego rośnięcie, Receptura podstawowa, Dobór mąki, Triki, żeby ciasto lepiej rosło, Przepisy regionalne i specjalne: chleb arabski, chleb apulijski (czyli z Altamury), chleb toskański, chleb przaśny (maca), pan brioche, babka, focaccia, pizza, chleb cafone, chapati, plecionka żytnia, Porady praktyczne jak piec chleb w domu, Receptury potraw z chleba.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Twój domowy włoski chleb. Przepisy z różnych regionów |
Autor: | Valli Alessandro |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | CeDeWu Sp. z o.o. |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.