Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Niezwykłe dzieło zawierające wyjątkowo obszerną wiedzę na temat kuchni polskiej: dawnej i współczesnej, „oficjalnej” i regionalnej, środkowopolskiej i kresowej.Książka napisana barwnym, wyjątkowo obrazowym mową wprowadza w kulinarny świat zarówno początkujących, jak i doświadczonych fanów sztuki gotowania. Każdy z epizodów poprzedza wstęp zawierający niezbędne info wyjaśniające omawianą dziedzinę.Na książkę składa się unikalny zestaw około 3000 wypróbowanych, przystępnie podanych przepisów, które pobudzają wyobraźnię i inspirują do śmiałych działań w kuchni. Znajdują się w niej pomiędzy innymi przepisy na masła smakowe, dipy, zupy, potrawy z mąki, jajek i sera, kasz i ryżu, ziemniaków, dodatki do zup i drugich dań, sosy, mięso, drób, ryby, ciasta, nalewki, przetwory jak też autorka przypomina o takich zapomnianych specjałach jak: potrawy z raków, duszone jarząbki, łyski w sosie żurawinowym czy przepiórki w gniazdach.Niniejsze wydanie zostało wzbogacone o przepisy z tzw. kuchni fusion - bardzo popularnej, charakteryzującej się łączeniem smaków. Tutaj kulinarna Europa łączy się z kulinarną Azją czy Ameryką Łacińską, do europejskich produktów dodaje się wschodnie przyprawy, a potrawy przyrządza według wschodnich technik kulinarnych.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Traditional & Modern Polish Cooking |
Autor: | Szymanderska Hanna |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Rea |
Rok wydania: | 2012 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.