Średnia Ocena:
Technologia produkcji wina
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na epizody uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. „Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries” opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. a także pracy pt. „Concepts in Wine Chemistry”, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Technologia produkcji wina |
Autor: | Margalit Yair |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | PWRIL Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne |
Rok wydania: | 2014 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
Technologia produkcji wina PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
to książka ebook na niezły początek dla tych, którzy zaczynają się interesować nie tylko samym winem, lecz też tym jak ono powstaje, z jakich szczepów. Jest o winnicach, ich zakładaniu, sadzonkach, pielęgnacji, produkcji we wszystkich jej etapach. Gorąco polecam. Mogłaby być tylko z twardszej oprawie, ponieważ na pewno zajrzy się do niej nie jeden raz i dynamicznie może się zniszczyć. Wiele treści fachowej z zakresu enologii również.