Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na epizody uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. „Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries” opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. a także pracy pt. „Concepts in Wine Chemistry”, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.
| Szczegóły | |
|---|---|
| Tytuł | Technologia produkcji wina |
| Autor: | Margalit Yair |
| Rozszerzenie: | brak |
| Język wydania: | polski |
| Ilość stron: | |
| Wydawnictwo: | PWRIL Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne |
| Rok wydania: | 2014 |
| Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
|---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
to książka ebook na niezły początek dla tych, którzy zaczynają się interesować nie tylko samym winem, lecz też tym jak ono powstaje, z jakich szczepów. Jest o winnicach, ich zakładaniu, sadzonkach, pielęgnacji, produkcji we wszystkich jej etapach. Gorąco polecam. Mogłaby być tylko z twardszej oprawie, ponieważ na pewno zajrzy się do niej nie jeden raz i dynamicznie może się zniszczyć. Wiele treści fachowej z zakresu enologii również.