Technologia produkcji wina okładka

Średnia Ocena:


Technologia produkcji wina

Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na epizody uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina.Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. „Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries” opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. a także pracy pt. „Concepts in Wine Chemistry”, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie.

Szczegóły
Tytuł Technologia produkcji wina
Autor: Margalit Yair
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: PWRIL Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Rok wydania: 2014
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Technologia produkcji wina w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Technologia produkcji wina PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Marzena Poławska

    to książka ebook na niezły początek dla tych, którzy zaczynają się interesować nie tylko samym winem, lecz też tym jak ono powstaje, z jakich szczepów. Jest o winnicach, ich zakładaniu, sadzonkach, pielęgnacji, produkcji we wszystkich jej etapach. Gorąco polecam. Mogłaby być tylko z twardszej oprawie, ponieważ na pewno zajrzy się do niej nie jeden raz i dynamicznie może się zniszczyć. Wiele treści fachowej z zakresu enologii również.