Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Podręcznik z ćwiczeniami z serii wydawniczej „Technika w praktyce” autorstwa Katarzyny Wilczek i Ewy Uljasz zawiera treści zgodne z nową podstawą programową obowiązującą w gimnazjach. Publikacja obejmuje 10 epizodów zawierających przydatne w codziennym życiu info takie, jak: • poprawne zagospodarowania kuchni przyjaznej użytkownikom • budowa i bezpieczna eksploatacji domowego sprzętu AGD • zasady prawidłowego i racjonalnego żywienia - jadłospisy i diety • technologia żywienia i obróbkę żywności • regionalne tradycje kulinarne, przygotowania posiłków i zachowanie się przy stole • kłopoty żywnościowe współczesnego świata. Ostatni epizod podręcznika „Kulinarne zajęcia praktyczne” przeznaczony jest do zajęć w szkolnej pracowni, jeśli jednak w placówce nie ma ku temu warunków, przyswojoną dzięki niemu wiedzę można wykorzystać w domu pod opieką osoby dorosłej. Numer dopuszczenia MEN: 196/3/2009
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Technika w praktyce. Zajęcia żywieniowe. Podręcznik z ćwiczeniami. Klasa 1-3. Gimnazjum |
Autor: | Wilczek Katarzyna, Uljasz Ewa |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Nowa Era |
Rok wydania: | 2010 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Zalecam zakupy podręczników w Empiku
Książka ebook zawiera nieaktualne wiadomości (na przykład piramida żywieniowa obalona w 2011 roku). Nie zalecam tej książki do nauki, wiele bzdur i banałów.
Przejrzałam ten podręcznik jako jeden z pierwszych, bo tematyka żywieniowa jest mi bliska. Jest to jeden z podręczników zawierających nieaktualne wiadomości i bzdury (np. obalona w 2011 roku tzw. piramida żywieniowa, czy propagowanie wyższości tłuszczów roślinnych ponad zwierzęcymi). Nie polecam.
Książka ebook dla gimnazjum a sama chętnie z niej korzystam :)