Suwała Baron i inni. Przepisy okładka

Średnia Ocena:


Suwała Baron i inni. Przepisy

Książka ebook kucharska pełna przepisów i opowieści dwóch wspaniałych szefów kuchni i ich współpracowników. Ozór wołowy z remuladą z selera, kacze serca z harissą, sałatka z ośmiornicy, solianka na kaca, plaster miodu z wędzoną śmietaną. To nic trudnego, gdy do wspólnego gotowania zapraszają Paweł Suwała – szef kuchni restauracji Butchery & Wine i Aleksander Baron – szef kuchni restauracjo-baru Solec 44. Dodatkowo własne ulubione przepisy prezentują ich dostawcy. Szalony Rzeźnik, czyli Grzegorz Kwapniewski, wyjaśnia, jak zrobić naprawdę niezły rosół czy tatara, a Pan Sandacz, czyli Dariusz Wolszczak, poleca flaki z lina czy pierogi ze szczupaka. Całości dopełnia barman, czyli Julian Karewicz, który serwuje oryginalne drinki, takie jak ogórkowy gin i rabarbarowe mohito. Razem to nad 100 smakowitych przepisów – prawdziwie męska kuchnia. A do tego panowie okraszają przepisy barwnymi opowieściami. Jakby siedziało się z nimi przy stole. Smacznego!

Szczegóły
Tytuł Suwała Baron i inni. Przepisy
Autor: Opracowanie zbiorowe
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Dwie Siostry
Rok wydania: 2015
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Suwała Baron i inni. Przepisy w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Suwała Baron i inni. Przepisy PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Sylwia Bąkowska

    Dla koneserów <3

  • Rysiek

    Super przepisy. Wykorzystuje ciągle w własnej kuchni i zalecam znajomym.

  • Patrycja Dąbek

    Wracam co chwilę, nie rozstaję się z nią na krok. A jeżeli nie mam jej pod ręką, to w telefonie mam fotografie większości przepisów. Jest to druga w moim życiu, którą posiadam, tak fachowo napisana książka ebook kucharska zaraz po Kuchni Polskiej Macieja Kuronia.

  • Gerratia

    To nie jest klasyczna książka ebook kucharska, ponieważ nie zawiera tylko i wyłącznie przepisów, lecz wzbogacona jest też o opowieści… To właśnie one stanowią o wyjątkowości tej pozycji, ponieważ dzięki nim książka ebook staje się opowieścią o kuchni, o gotowaniu, które dla jej twórców jest olbrzymią życiową pasją. Czyta się to wyjątkowo dobrze, a przy okazji można wybrać sobie kilka naprawdę dobrych, nowatorskich, oryginalnych przepisów, dzięki którym uda nam się zabłysnąć na przyjęciu :-) Dla mnie nie wszystkie przepisy są łatwe, lecz trzeba przyznać, że na pewno nie ma w tej książce pdf ""nudnego"" jedzenia... Doskonała dla pasjonata gotowania.

  • Krzysztof słupiński

    Przefantastyczna książka. Obowiązkowa lektura dla fanów zarówno kuchni jak i barmaństwa. Świetne przepisy uzupełnione mądrymi zdjęciami. Zalecam każdemu.

  • wesolowska

    Doskonała książka ebook zawierająca przepisy jak i opowiadanie o życiu i pasji mężczyzn dla których kuchnia stałą się życiem. Zalecam

  • danek44

    Książka ebook kucharska, która jak obiecuje tytuł, jest także powieścią, nie tylko o gotowaniu, lecz i o ludziach - ich pasjach, sile, przedsiębiorczości i pomysłowości. A do tego mnóstwo interesujących informacji "od kuchni" kuchni i oczywiście same przepisy. Sama książka ebook fenomenalnie wydana, starannie, z niezłymi zdjęciami, na idealnym papierze. Majstersztyk pod każdym wobec - polecam.