Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję.W książce pdf tej przybliżono historię sushi: podano info o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia a także tradycyjne napoje serwowane do sushi – saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału.W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi – od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnorakich rodzajów sushi i sashimi są łatwe i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Sushi i sashimi |
Autor: | Gioffre Rosalba, Kuroda Keisuke |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo RM |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Książka ebook doskonała dla osób, które zaczynają przygodę z sushi. W przystępny sposób, krok po kroku objaśniono w jaki sposób zawijać i co zawijać. Kupiłam książkę na prezent. Mój mąż jest bardzo zadowolony.