Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Superżywność jest na ustach wszystkich chcących zdrowo żyć. Jeżeli do tej pory uważaliście, że jak chia czy jagody goi musi pochodzić z zamorskich krajów, teraz macie okazję przemienić zdanie. Roślinne pakiety detoksykujące, zapobiegające starzeniu, wspomagające układ odpornościowy i pomagające się odprężyć znajdziecie tuż za progiem własnego domu. Tak niepożądane chwasty, jak czosnek niedźwiedzi, mniszek lekarski czy koniczyna łąkowa a także pospolite krzewy, na przykład dzika róża czy tarnina, są w rzeczywistości wykwintną superżywnością zawierającą dużo składników odżywczych. Z niniejszego poradnika dowiecie się, kiedy i jak najlepiej zbierać najwartościowsze dziko rosnące rośliny i jak je przyrządzić, żeby przyniosły jak najwięcej pożytku organizmowi.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Superfood z ogrodów, łąk i lasów |
Autor: | Greiner Karin |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo MUZA S.A. |
Rok wydania: | 2017 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Polecam. Idealna interesująca Książka ebook
Ładnie wydana o prostej treści. jeśli liczysz na to, że w środku odnajdziesz przepisy na przygotowanie smacznych rzeczy w tego, co powszechnie jest uważane za chwasty - niestety ich niemal ich tam nie ma. Jest za to dużo interesującej wiedzy dotyczącej otaczających nas roślin jadalnych i to jest ciekawe. Książka ebook na pewno dla wege, lecz tez dla pasjonatów zdrowego jedzenia. mimo braku ciekawych potraw, zalecam serdecznie.
Ciakawa książka, szczególnie dla kogoś, kto zaczyna interesować się tematem... na początek idealna.
Jeśli jesteście ciekawi, jak smakują dziko rosnące rośliny, chcecie sprawdzić, czy złapiecie „chwastowego bakcyla”, poczytajcie tę książkę i ruszajcie na spacer w poszukiwaniu lokalnej, darmowej superżywności. Autorka jest wprawdzie Niemką i pisze o superżywności znajdującej się w jej rodzimym kraju, lecz nasza flora aż tak bardzo się nie różni. Osoby, które wiedzą już co nieco o dziko rosnącej żywności mogą zainteresować się przepisami, choć sama książka ebook może się im wydać trochę uboga pod wobec liczby przedstawionych roślin. Początkujący będą zapewne odczuwać niedosyt zdjęć wyjątkowo ułatwiających identyfikację roślin. Mimo tych paru wad, książką pokazuje się interesująco i warto mieć ją w własnej biblioteczce – jeśli nie jako tutorial poszukiwacza, to jako książkę kucharską z interesującymi inspiracjami na wykorzystanie w kuchni dzikiej, lokalnej superżywności.
Witam, książka ebook w fajny sposób omawia zastosowanie ogólnie dostępne rośliny w zastosowaniu w kuchni. Zalecam