
Średnia Ocena:
Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem
Poznaj klucz do dobrego zdrowia! Proste i sprawdzone przepisy na przepyszne dania dla całej rodziny. Wykorzystaj moc zbawiennych właściwości superfood! Nie ma nic cenniejszego niż zdrowie! Superfood to prosta, smaczna i kolorowa kuchnia, dzięki której znajdziesz najwspanialszą i najzdrowszą wersję siebie! Sophie Manolas, ekspertka ds. żywienia i właścicielka przydomowego ogródka, opisuje nad 60 superfoods, podpowiada, jak najlepiej wykorzystać ich zbawienne właściwości, a także podaje łatwe przepisy, od których lektury aż cieknie ślinka! Zdrowe odżywianie jeszcze nigdy nie było tak smaczne i łatwe! Już dzisiaj rozpocznij tę fascynującą kulinarną przygodę i pamiętaj: dobre jedzenie to podstawa dobrego życia! Odpowiednia dieta oznacza właściwy start we wszystkim, co robisz w życiu. Babcia zawsze powtarzała: „Zdrowie jest najważniejsze!” – nie ma wątpliwości, że miała rację. Regularne spożywanie różnorodnych, pełnowartościowych posiłków to najlepszy sposób, by uniknąć niebezpiecznych chorób, a przy tym wyglądać i czuć się idealnie przez całe życie. No i te niesamowite smaki! Dieta bogata w świeże produkty i mikroelementy sprawi, że nabierzesz energii, a przy okazji na pewno skorzysta Twoja rodzina. Sophie Manolas jest ekspertką do spraw odżywiania. Dzieciństwo spędzone na wsi utwierdziło ją w przekonaniu, że posiadanie przydomowego ogródka i spożywanie nowych produktów już od młodszych lat jest bardzo kluczowe dla naszego zdrowia. Choroba, z którą stoczyła długą walkę – zespół policystycznych jajników – zmobilizowała ją do rozpoczęcia studiów związanych z odżywianiem i dietetyką, bo jedynym skutecznym lekarstwem na jej kłopoty okazała się przemiana diety. Teraz własną wiedzą i – przepisami! – dzieli się z dziewczynami na całym świecie. Manolas przekonuje, że właściwy dobór menu wcale nie oznacza ciężkiej pracy w kuchni ani nudnej diety – odpowiednie odżywanie może się okazać wyjątkowo smaczną przygodą. Ta książka ebook dostarczy Ci informacji i zainspiruje Cię do przekroczenia progu kuchni i gotowania według Twoich zasad. Wszystko po to, aby odnaleźć najwspanialszą, najzdrowszą i pełną wewnętrznej równowagi wersję siebie! Sophie Manolas jest dietetykiem klinicznym. Dzieciństwo na wsi nauczyło ją znaczenia domowych warzyw i nowych produktów dla dobrego zdrowia. Impulsem do studiowania dietetyki była długa potyczka z zespołem policystycznych jajników – przemiana diety okazała się być skutecznym metodą leczenia. Po zdobyciu kwalifikacji Sophie otworzyła swoją praktykę, specjalizując się w zagadnieniach zdrowia hormonalnego kobiet. Osiągnęła duży sukces dzięki praktycznemu podejściu i przystępnym radom dotyczącym wykorzystywania jedzenia jako lekarstwa. W jej domu obowiązują zasady, na których opiera się idea permakultury – Sophie i jej partner sami uprawiają własny ogród owocowo-warzywny i przygotowują posiłki.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem |
Autor: | Manolas Sophie |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Buchmann |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|

Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem PDF Ebook podgląd:
Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby pdf był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.
Wgraj PDF
To Twoja książka? Dodaj kilka pierwszych stronswojego dzieła, aby zachęcić czytelników do zakupu!
Recenzje
Super książka ebook mam zamiar kupić całą kolekcję !!!!!
Książka ebook mnie nie zachwyciła. Prócz ładnych fotografii treści jest stosunkowo mało, teksty "oklepane", które można znaleźć w Internecie na co drugiej stronie dot. dietetyki i zdrowego odżywiania. Nic odkrywczego nie wnosi
Super książka ebook 📙!! Przepisy ciekawe, lecz łatwe 🍌
Bardzo mi ta Książka ebook pomogła!! W końcu znalazlamdobrze zbilansowane przepisy z wykorzystaniem polskich superfoods! Nic tylko gotowac :))
Zacznę od tego, że książka ebook jest prześlicznie wydana. Kredowy, błyszczący papier, przyciągające oczy fotografie a także przystępny mowa sprawiają, że aż chce się sięgać po tą książkę i jak najczęściej korzystać z zawartych w niej przepisach. Książka ebook składa się z paru rozdziałów, w których autorka przedstawia warzywa, owoce, zioła i inne, podobne produkty pochodzące z natury. Przy każdym z nim znajdziemy to, co dany składnik w sobie zawiera. Dodatkowo wskazane jest jakim chorobom zapobiegnie spożycie produktu a także jakich substancji odżywczych dostarcza on naszemu organizmowi. Po każdym takim przedstawieniu znajdziemy przepis z wykorzystaniem danego produktu. Jest to wyjątkowo przydatne, szczególnie dla kogoś takiego jak ja, kto nie ma czasu na przeszukiwanie Internetu, aby odnaleźć co zawiera dany składnik i w jakiej potrawie można go wykorzystać.
Super książka ebook Zalecam
Idealna książka! Jest w niej dużo interesujących i cennych informacji. Piękna, barwna grafika, super przepisy (z ogólnie dostępnych produktów). Naprawę godna polecenia :)
Bardzo ładnie wydana i jednocześnie pełna treści książka. Czyta się dynamicznie i pozostaje w głowie do wykorzystania przy zakupach. Ułatwia wybór produktów w sklepie, daje pogląd na to co najlepiej jeść by być zdrowym. Niezły wybór.
Recenzja pochodzi z bloga: turkusowa-sowa.blogspot.com Prawdopodobnie jeszcze nigdy z takim zapałem nie czytałam książki poświęconej... jedzeniu. Od kiedy zobaczyłam w internecie "Superfood" wiedziałam, że będę chciała po nią sięgnąć. Zaciekawiła mnie trochę odmienna tematyka tejże książki, gdyż nie jest to zwykła książka ebook kucharska, a zestaw cennych informacji o żywności a także zdrowe i łatwe przepisy na potrawy z jej wykorzystaniem. Autorka kolejno przedstawia nam plusy zielonych warzyw liściastych, warzyw z rodziny kapustowatych, korzeniowych, strączkowych, orzechów i nasion, owoców a także ziół i przypraw. Każde z wymienionych tu warzyw, owoców a także innych składników jest przez panią Manolas nieźle opisywane - wyjaśnione są plusy tychże produktów, ich wpływ na poszczególne organy ludzkie a także zapobieganie różnorakim chorobom, w tym nowotworom. Ta zaledwie dwustustronicowa książka ebook mieści aż 60 różnorakich przepisó a także stanowi wspaniałe kompendium wiedzy na temat zdrowego odżywania i leczenia się. Przyznać muszę, iż od dawna szukałam dobrej książki, w której znajdę wskazówki, jakie owoce i warzywa powinnam jeść, jakie będą mi służyć. Po tej lekturze, jestem przekonana, iż znalazłam to, czego szukałam. Odkryłam ważne braki w mojej diecie, które są prawdopodobną przyczyną złej kondycji moich włosów i mojego samopoczucia. Otóż jem bardzo mało warzyw zielonych, które jak wszyscy nieźle wiedzą są zbawienne i są największym źródłem wielu podstawowych witamin. Ponadto szerokim łukiem (nieświadomie oczywiście) omijałam również wszelkie owoce i warzywa, które mają wpływ na stan naszej skóry (a co za tym idzie - włosów). Natychmiastowo wzięłam się za naprawianie mojego błędu! Trzeba także wspomnieć, iż książka ebook opatrzona jest cudownymi grafikami i aż ma się ochotę od razu przygotować te proste, acz zdrowe dania, które w wielu poradnikach żywieniowych są skomplikowane i wymagają posiadania miliarda składników... "Superfood czyli jak leczyć się jedzeniem" zalecam zdecydowanie wszystkim osobom, które chcą być świadome tego, co jedzą i na co wpływać mogą różnorakie produkty. Warto poczytać cenne porady i info i przeanalizować własną dietę. Być może nieświadomie nie jecie jakichś warzyw czy owoców, które są Wam jednak potrzebne? Ja sama uważam, że w dzisiejszych czasach trzeba być świadomym konsumentem, a ta książka ebook zdecydowanie nam to ułatwi!
W ebookach kulinarnych najistotniejsze są smaki. Twórca musi trafić w nasze upodobania, lecz prawda jest taka, że w pierwszej kolejności je się oczami, a dopiero później analizuje się skład podanego przepisu. To czy dany tytuł wezmę do ręki zależy od okładki i tu SuperFood zdobywa przewagę na samym starcie. Jest to jedna z najpiękniejszych książek, w mijającym roku wydawniczym. Szkoda, że bez twardej okładki (ta kulinarne manewry lepiej by przetrwała), lecz same zdjęcia, kompozycja i sposób prezentacji, doskonale trafiły w moje gusta. Sophie Manolas bazuje w niej na stwierdzeniu, że nieźle dobrana dieta to podstawa zdrowia. Składniki, które będą wspierać naszą florę bakteryjną, sprawią jednocześnie, że prawidło funkcjonować zacznie układ odpornościowy, samopoczucie stanie się lepsze, a w sytuacjach stresowych łatwiej poradzimy sobie z emocjami. Oczywiście jedna marchewka życia nam nie zmieni, lecz wprowadzając do każdego posiłku chociażby jeden "super składnik" dynamicznie przekonamy się, że po pierwsze: wcale nie wychodzimy na tym drożej, po drugie: zajmuje nam to tyle samo czasu, a przede wszystkim, naprawdę nieźle to razem smakuje. SuperFood, czyli jak leczyć się jedzeniem to zestawienie produktów, które są powszechnie dostępne, lecz zawierają w sobie mnóstwo witamin i minerałów. Znajdziemy tu zielone warzywa liściaste, kapuściane, korzeniowe, strączkowe, orzechy i nasiona, owoce, a także zioła i przyprawy. Każda z grup została dokładnie scharakteryzowana, dodatkowo podając przepisy na jej wykorzystanie. Sophie Manolas komplementarnie podeszła do opisanego tematu, sprawiając, że SuperFood zadowoli nawet bardzo wybredne gusta.