Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem okładka

Średnia Ocena:


Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem

Poznaj klucz do dobrego zdrowia! Proste i sprawdzone przepisy na przepyszne dania dla całej rodziny. Wykorzystaj moc zbawiennych właściwości superfood! Nie ma nic cenniejszego niż zdrowie! Superfood to prosta, smaczna i kolorowa kuchnia, dzięki której znajdziesz najwspanialszą i najzdrowszą wersję siebie! Sophie Manolas, ekspertka ds. żywienia i właścicielka przydomowego ogródka, opisuje nad 60 superfoods, podpowiada, jak najlepiej wykorzystać ich zbawienne właściwości, a także podaje łatwe przepisy, od których lektury aż cieknie ślinka! Zdrowe odżywianie jeszcze nigdy nie było tak smaczne i łatwe! Już dzisiaj rozpocznij tę fascynującą kulinarną przygodę i pamiętaj: dobre jedzenie to podstawa dobrego życia! Odpowiednia dieta oznacza właściwy start we wszystkim, co robisz w życiu. Babcia zawsze powtarzała: „Zdrowie jest najważniejsze!” – nie ma wątpliwości, że miała rację. Regularne spożywanie różnorodnych, pełnowartościowych posiłków to najlepszy sposób, by uniknąć niebezpiecznych chorób, a przy tym wyglądać i czuć się idealnie przez całe życie. No i te niesamowite smaki! Dieta bogata w świeże produkty i mikroelementy sprawi, że nabierzesz energii, a przy okazji na pewno skorzysta Twoja rodzina. Sophie Manolas jest ekspertką do spraw odżywiania. Dzieciństwo spędzone na wsi utwierdziło ją w przekonaniu, że posiadanie przydomowego ogródka i spożywanie nowych produktów już od młodszych lat jest bardzo kluczowe dla naszego zdrowia. Choroba, z którą stoczyła długą walkę – zespół policystycznych jajników – zmobilizowała ją do rozpoczęcia studiów związanych z odżywianiem i dietetyką, bo jedynym skutecznym lekarstwem na jej kłopoty okazała się przemiana diety. Teraz własną wiedzą i – przepisami! – dzieli się z dziewczynami na całym świecie. Manolas przekonuje, że właściwy dobór menu wcale nie oznacza ciężkiej pracy w kuchni ani nudnej diety – odpowiednie odżywanie może się okazać wyjątkowo smaczną przygodą. Ta książka ebook dostarczy Ci informacji i zainspiruje Cię do przekroczenia progu kuchni i gotowania według Twoich zasad. Wszystko po to, aby odnaleźć najwspanialszą, najzdrowszą i pełną wewnętrznej równowagi wersję siebie! Sophie Manolas jest dietetykiem klinicznym. Dzieciństwo na wsi nauczyło ją znaczenia domowych warzyw i nowych produktów dla dobrego zdrowia. Impulsem do studiowania dietetyki była długa potyczka z zespołem policystycznych jajników – przemiana diety okazała się być skutecznym metodą leczenia. Po zdobyciu kwalifikacji Sophie otworzyła swoją praktykę, specjalizując się w zagadnieniach zdrowia hormonalnego kobiet. Osiągnęła duży sukces dzięki praktycznemu podejściu i przystępnym radom dotyczącym wykorzystywania jedzenia jako lekarstwa. W jej domu obowiązują zasady, na których opiera się idea permakultury – Sophie i jej partner sami uprawiają własny ogród owocowo-warzywny i przygotowują posiłki.

Szczegóły
Tytuł Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem
Autor: Manolas Sophie
Rozszerzenie: brak
Język wydania: polski
Ilość stron:
Wydawnictwo: Wydawnictwo Buchmann
Rok wydania:
Tytuł Data Dodania Rozmiar
Porównaj ceny książki Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem w internetowych sklepach i wybierz dla siebie najtańszą ofertę. Zobacz u nas podgląd ebooka lub w przypadku gdy jesteś jego autorem, wgraj skróconą wersję książki, aby zachęcić użytkowników do zakupu. Zanim zdecydujesz się na zakup, sprawdź szczegółowe informacje, opis i recenzje.

Superfood, czyli jak leczyć się jedzeniem PDF - podgląd:

Jesteś autorem/wydawcą tej książki i zauważyłeś że ktoś wgrał jej wstęp bez Twojej zgody? Nie życzysz sobie, aby podgląd był dostępny w naszym serwisie? Napisz na adres [email protected] a my odpowiemy na skargę i usuniemy zgłoszony dokument w ciągu 24 godzin.

 


Podgląd niedostępny.

 

promuj książkę

To twoja książka?

Wgraj kilka pierwszych stron swojego dzieła!
Zachęcisz w ten sposób czytelników do zakupu.

Recenzje

  • Anonim

    Super książka ebook mam zamiar kupić całą kolekcję !!!!!

  • Anonim

    Książka ebook mnie nie zachwyciła. Prócz ładnych fotografii treści jest stosunkowo mało, teksty "oklepane", które można znaleźć w Internecie na co drugiej stronie dot. dietetyki i zdrowego odżywiania. Nic odkrywczego nie wnosi

  • Anonim

    Super książka ebook 📙!! Przepisy ciekawe, lecz łatwe 🍌

  • Kasia

    Bardzo mi ta Książka ebook pomogła!! W końcu znalazlamdobrze zbilansowane przepisy z wykorzystaniem polskich superfoods! Nic tylko gotowac :))

  • Anna Tyrała

    Zacznę od tego, że książka ebook jest prześlicznie wydana. Kredowy, błyszczący papier, przyciągające oczy fotografie a także przystępny mowa sprawiają, że aż chce się sięgać po tą książkę i jak najczęściej korzystać z zawartych w niej przepisach. Książka ebook składa się z paru rozdziałów, w których autorka przedstawia warzywa, owoce, zioła i inne, podobne produkty pochodzące z natury. Przy każdym z nim znajdziemy to, co dany składnik w sobie zawiera. Dodatkowo wskazane jest jakim chorobom zapobiegnie spożycie produktu a także jakich substancji odżywczych dostarcza on naszemu organizmowi. Po każdym takim przedstawieniu znajdziemy przepis z wykorzystaniem danego produktu. Jest to wyjątkowo przydatne, szczególnie dla kogoś takiego jak ja, kto nie ma czasu na przeszukiwanie Internetu, aby odnaleźć co zawiera dany składnik i w jakiej potrawie można go wykorzystać.

  • Anonim

    Super książka ebook Zalecam

  • Paulina00452

    Idealna książka! Jest w niej dużo interesujących i cennych informacji. Piękna, barwna grafika, super przepisy (z ogólnie dostępnych produktów). Naprawę godna polecenia :)

  • duzda

    Bardzo ładnie wydana i jednocześnie pełna treści książka. Czyta się dynamicznie i pozostaje w głowie do wykorzystania przy zakupach. Ułatwia wybór produktów w sklepie, daje pogląd na to co najlepiej jeść by być zdrowym. Niezły wybór.

  • turkusowa sowa

    Recenzja pochodzi z bloga: turkusowa-sowa.blogspot.com Prawdopodobnie jeszcze nigdy z takim zapałem nie czytałam książki poświęconej... jedzeniu. Od kiedy zobaczyłam w internecie "Superfood" wiedziałam, że będę chciała po nią sięgnąć. Zaciekawiła mnie trochę odmienna tematyka tejże książki, gdyż nie jest to zwykła książka ebook kucharska, a zestaw cennych informacji o żywności a także zdrowe i łatwe przepisy na potrawy z jej wykorzystaniem. Autorka kolejno przedstawia nam plusy zielonych warzyw liściastych, warzyw z rodziny kapustowatych, korzeniowych, strączkowych, orzechów i nasion, owoców a także ziół i przypraw. Każde z wymienionych tu warzyw, owoców a także innych składników jest przez panią Manolas nieźle opisywane - wyjaśnione są plusy tychże produktów, ich wpływ na poszczególne organy ludzkie a także zapobieganie różnorakim chorobom, w tym nowotworom. Ta zaledwie dwustustronicowa książka ebook mieści aż 60 różnorakich przepisó a także stanowi wspaniałe kompendium wiedzy na temat zdrowego odżywania i leczenia się. Przyznać muszę, iż od dawna szukałam dobrej książki, w której znajdę wskazówki, jakie owoce i warzywa powinnam jeść, jakie będą mi służyć. Po tej lekturze, jestem przekonana, iż znalazłam to, czego szukałam. Odkryłam ważne braki w mojej diecie, które są prawdopodobną przyczyną złej kondycji moich włosów i mojego samopoczucia. Otóż jem bardzo mało warzyw zielonych, które jak wszyscy nieźle wiedzą są zbawienne i są największym źródłem wielu podstawowych witamin. Ponadto szerokim łukiem (nieświadomie oczywiście) omijałam również wszelkie owoce i warzywa, które mają wpływ na stan naszej skóry (a co za tym idzie - włosów). Natychmiastowo wzięłam się za naprawianie mojego błędu! Trzeba także wspomnieć, iż książka ebook opatrzona jest cudownymi grafikami i aż ma się ochotę od razu przygotować te proste, acz zdrowe dania, które w wielu poradnikach żywieniowych są skomplikowane i wymagają posiadania miliarda składników... "Superfood czyli jak leczyć się jedzeniem" zalecam zdecydowanie wszystkim osobom, które chcą być świadome tego, co jedzą i na co wpływać mogą różnorakie produkty. Warto poczytać cenne porady i info i przeanalizować własną dietę. Być może nieświadomie nie jecie jakichś warzyw czy owoców, które są Wam jednak potrzebne? Ja sama uważam, że w dzisiejszych czasach trzeba być świadomym konsumentem, a ta książka ebook zdecydowanie nam to ułatwi!

  • Varia

    W ebookach kulinarnych najistotniejsze są smaki. Twórca musi trafić w nasze upodobania, lecz prawda jest taka, że w pierwszej kolejności je się oczami, a dopiero później analizuje się skład podanego przepisu. To czy dany tytuł wezmę do ręki zależy od okładki i tu SuperFood zdobywa przewagę na samym starcie. Jest to jedna z najpiękniejszych książek, w mijającym roku wydawniczym. Szkoda, że bez twardej okładki (ta kulinarne manewry lepiej by przetrwała), lecz same zdjęcia, kompozycja i sposób prezentacji, doskonale trafiły w moje gusta. Sophie Manolas bazuje w niej na stwierdzeniu, że nieźle dobrana dieta to podstawa zdrowia. Składniki, które będą wspierać naszą florę bakteryjną, sprawią jednocześnie, że prawidło funkcjonować zacznie układ odpornościowy, samopoczucie stanie się lepsze, a w sytuacjach stresowych łatwiej poradzimy sobie z emocjami. Oczywiście jedna marchewka życia nam nie zmieni, lecz wprowadzając do każdego posiłku chociażby jeden "super składnik" dynamicznie przekonamy się, że po pierwsze: wcale nie wychodzimy na tym drożej, po drugie: zajmuje nam to tyle samo czasu, a przede wszystkim, naprawdę nieźle to razem smakuje. SuperFood, czyli jak leczyć się jedzeniem to zestawienie produktów, które są powszechnie dostępne, lecz zawierają w sobie mnóstwo witamin i minerałów. Znajdziemy tu zielone warzywa liściaste, kapuściane, korzeniowe, strączkowe, orzechy i nasiona, owoce, a także zioła i przyprawy. Każda z grup została dokładnie scharakteryzowana, dodatkowo podając przepisy na jej wykorzystanie. Sophie Manolas komplementarnie podeszła do opisanego tematu, sprawiając, że SuperFood zadowoli nawet bardzo wybredne gusta.