Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Od lat suszę kwiaty lipy na ziołowy napar, zbieram kwiaty bzu na syrop i nalewkę, chętnie kulinarnie wykorzystuję młode pędy sosny. Mimo to po lekturze Smakowitych drzew czuję, że jak do tej pory ominęło mnie najlepsze! Mam ochotę z miejsca spakować koszyk a także nożyce i ruszyć do lasu w poszukiwaniu smakołyków! Czekam na klonowe noski i pąki lipy, by zakisić je i podawać do ulubionych dań, wypatruję listków klonu na domową fermentowaną herbatkę i już nie mogę się doczekać wiosny. Młode listki lipy i brzozy będę dodawać do sałatek codziennie! Dominika Wójciak, autorka ebooków kulinarnych (Sezonowe warzywo, Ziarno). Autorka Jadalnych kwiatów i Przepysznych chwastów po raz następny zaskakuje potrawami z darów dzikiej natury! Tym razem oferuje niepowtarzalne przepisy na dania z drzew. Spróbuj marynowanych szyszek, bukowej nutelli czy lipowych lodów. Ugotuj brzozowe risotto, upiecz chleb z żołędzi i zrób keczup z głogu. Zaskocz własnych gości oryginalnymi daniami łatwo z lasu. Otwórz się na nowe doznania i sprawdź, jak smakowite mogą być drzewa.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Smakowite drzewa |
Autor: | Kalemba-Drożdż Małgorzata |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Pascal |
Rok wydania: |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Idealna książka!
Autorkę tej książki znam już z poprzednich ebooków ( "Pyszne Chwasty" i "Jadalne Kwiaty") które też serdecznie polecam. "Smaczne drzewa" to bardzo fajna książka, mnóstwo przepisów i informacji np ( jakie części z drzewa zbieramy i które części można jeść). Super przepisy na nalewki np. Sosnówka, na przekąski np. Marynowane szyszki, mąka żołędziowa albo sól sosnowa. Bardzo fajna książka ebook dla osób które poszukują czegoś innego niż następny wariant hamburgera, chcą poznać nowe smaki i spróbować smaków natury.