Upload dokumentów - promocja książek - darmowy hosting pdf - czytaj fragmenty
Maja Jaworowska i Karolina Paciorek, tofu-entuzjastki słynne internetowemu towarzystwu jako Roślinna Baza, mają zaszczyt zaprezentować Państwu własny książkowy debiut w całości poświęcony TOFU. Być może ktoś powie: O JENY, JAKIE TO TOFU JEST NUDNE. A my na to: WIESZ CO? PIERŚ KURCZAKA TEŻ JEST NUDNA, ALE CHYBA NIE JESZ JEJ NA SUROWO, PRAWDA? Tak samo jest z tofu. Wychodzimy z założenia, że ludzie, którzy nie lubią tofu, najpewniej używają wody jako marynaty – lecz przecież to nie jesteś ty! Dlatego porzuć stereotypy i razem z nami wkrocz śmiało do świata, gdzie tofu jest królem wszystkich dań. Uwaga: książka ebook może zawierać ślady humoru i kulinarnych uniesień. Karolina i Maja są jak dwie troskliwe koledzy z klatki obok, które chętnie doradzą, pokrzepią dobrym słowem, a jak trzeba, to i zupę pod drzwi podrzucą. Jednak w imię zasady „lepiej dać wędkę niż rybę” podrzucają coś wiele ważniejszego – pod postacią książki, która pomoże bardziej i mniej zaangażowanym w kuchnię uporządkować wiedzę o tofu. Pozwoli wam także przemienić mydlaną kostkę w satysfakcjonujące dania dla uciechy podniebienia. Ponieważ tofu to idealna rzecz, gdy się o niej trochę wie. Tego właśnie dowodzi ta książka. Mam nadzieję, że zrobicie sobie tę przyjemność i będziecie codziennie gotować z dziewczynami, które bez ekstrawagancji, za to z dużą wiedzą, wprowadzają dużo w życie codziennego zjadacza tofu. Lara Gessler – restauratorka, właścicielka cukierni i restauracji Słodki Słony, autorka książek, modelka, twórczyni internetowa, mama i żona Tofu można traktować jako świetne źródło roślinnego białka, którym zastąpimy nabiał i mięso. Dzięki przepisom Karoliny i Mai dowiecie się, jak z sojowej kostki zrobić wyborne nie-mielone, nie-twaróg czy tofucottę. Ale istnieje również inna tradycja, od nad 2000 lat rozwijana w Azji. Tam tofu jest bazą dań, w których na pierwszy plan wysuwa się nie smak, a faktura. Wschodnia kuchnia używa kontrastujących sosów i glazur, docenia restrykcyjne smaki. Tych wyjątkowych doświadczeń też dostarczy poniższa książka. Basia Czyżewska, „Vogue Polska” Nadchodzi tofukracja! Kolorowo i radośnie. Dzięki tej książce pdf odkryjecie nieskończone uniwersum tofu – sojowego czarodzieja, który może przybrać każdy smak i formę. Autorki dają nam do ręki niezwykłe kompendium wiedzy o tofu, pełnym smaków nie-mięsie. Z Azji łatwo na wasze talerze wpada Roślinna Baza. Otwórzcie dla niej serca. Daria Pawlewska – współtwórczyni i wieloletnia redaktorka naczelna wydawnictwa Kukbuk, obecnie rozwija świeży projekt o jedzeniu i kulturze The Foodie Philosopher Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Szczegóły | |
---|---|
Tytuł | Roślinna Baza. Tofu |
Autor: | Maja Jaworowska, Karolina Paciorek |
Rozszerzenie: | brak |
Język wydania: | polski |
Ilość stron: | |
Wydawnictwo: | Wydawnictwo Otwarte |
Rok wydania: | 2024 |
Tytuł | Data Dodania | Rozmiar |
---|
PDF Upload - Zapytania o Książki - Dokumenty © 2018 - Wszystkie prawa zastrzeżone.
Recenzje
Cudownie wydana, doskonała na upominek i nie tylko. Jako wege-sceptyk, dzięki autorkom, przekonałem się, że można naprawdę smacznie jeść, niekoniecznie mięso :) Zalecam bardzo!
Cudownie wydana, doskonała na prezent. Polecam! :)
Cudownie wydana książka!
Suuuuuuper smacznie
Mega jakościowo wydana. Dałem synowej na upominek i była zachwycona. Ostatnio widziałam jak z niej gotuje, a to raczej się nie zdarza ponieważ książki kucharskie najczęściej trafiają na półkę. Super trafiona na prezent!